Petak, 26. travnja 2024.

SLAVEN NA PRIPREMAMA Stigla nova imena, a dogovorena je i jaka prijateljska utakmica

Nogometaši Slaven Belupa nalaze se na pripremama na slovenskoj Rogli.

U dvjema dosad odigranim pripremnim utakmicama upisali su dvije pobjede, a trenažni proces teče prema planu, kako je rekao trener Željko Kopić koji se Dravi.info javio iz Slovenije. — Generalno smo do sada odradili sve što smo i planirali. Imali smo te dvije utakmice protiv Ferencvarosa i slovenske Gorice, obje smo uspješno apsolvirali, a do sada smo odradili i 24 treninga.

Što se tiče igračkog kadra, s Farmaceutima su na pripremama Zvonimir Šarlija koji se vratio s posudbe u Solinu te dvojica mladih igrača koji su potpisali ugovore: Ante Vrljičak koji je stigao iz Dugopolja i Bruno Goda iz Hrvatskog dragovoljca. Vrljičak je izdanak Hajdukove, a Goda Dinamove škole nogometa. Tu je i Mihael Rebernik iz Rijekine škole koji je stigao iz slovenskog Aluminija te igrači o kojima smo već izvijestili: Vice Kendeš iz Hrvatskog dragovoljca, Benjamin Tatar iz Gorice, inače najbolji strijelac prošle sezone Druge lige, Bruno Telushi iz Albanije i Miloš Vidović iz Splita, bivši srpski reprezentativac. Na probi su još Mario Bartulović iz Šibenika i Luka Čakarić iz Hrvatskog dragovoljca.

— Osim Jovičića i Telushija, igrači su odradili većinu toga. Oni su nešto malo u zaostatku, Telushi od ove utakmice protiv Gorice, a Jovičić ima problema nešto dulje, vidjet ćemo taj dio — rekao je Kopić.

Tu su naravno i domaći dečki: Kristijan Bistrović i Bruno Bogojević koji su izašli iz juniora, Bistroviću su ovo već pete pripreme, a Bogojeviću treće, zatim Mihael Mladen, Tomislav Srbljinović i Ivan Dolček te mladi vratar Karlo Slukić.

— To su dečki koji su cijele prošle polusezone bili priključeni prvoj momčadi i već su se navikli na taj naš nekakav ritam rada. Što se tiče njih, pozitivan sam i zadovoljan načinom na koji rade — pohvalio ih je trener Kopić.

Slaven Belupo svoj će boravak u Sloveniji malo produljiti kako bi odigrao još jednu pripremnu utakmicu. Prvo ih ove subote čeka susret s rumunjskim prvoligašem Voluntarijem, a nakon toga, idućeg petka, dogovorena je prijateljska utakmica s ruskim prvoligašem Spartakom iz Moskve koja će se igrati u austrijskom Villachu. Odmah nakon toga Farmaceuti se vraćaju u Koprivnicu gdje će dan kasnije, u subotu 8. srpnja, odigrati posljednju trening-utakmicu i to na domaćem stadionu protiv mađarskog Zalaegerszega.

zatvori