Petak, 26. travnja 2024.

PODRAVSKI MOTIVI Najmlađi će uživati u radionicama i predstavama, a oni malo stariji u izložbama i koncertima

Koprivnički 23. po redu Podravski motivi ove će se godine održavati od petka, 30. lipnja do nedjelje, 2. srpnja u gradskom parku, gdje će se predstaviti višestoljetna tradicija proizvodnje meda.

Ove godine posjetitelji će moći vidjeti starinske košnice, vrcalke, zaštitne kape i hranilice koje će biti izložene zajedno sa suvremenom opremom, apisarijima i raznim vrstama meda.

Slikari će se baviti pčelarstvom kao glavnom temom na svojim radovima, a naši najmlađi moći će sudjelovati na radionicama naivnog slikarstva, družiti se s maskotom pčelice Maje ili uživati u lutkarskim predstavama pod nazivom “Škola za pčelice” koje će sva tri dana Podravskih motiva izvoditi lutkarska družina “Kopriva pec, pec” Društva naša djeca Koprivnica.

Med će imati posebnu ulogu i na tradicionalnoj nedjeljnoj izložbi kolača, gdje će udruge žena predstaviti svoje načine spravljanja medenjaka, a udruga Lipa pobrinut će se i za degustacije meda za vrijeme festivala.

Turistička zajednica grada Koprivnice priprema i raznovrstan zabavni program s nastupima kulturno-umjetničkih društava, glazbenih sastava i orkestara među kojima su Ausswinkl muzikanti, Štublin bend, Dixiland band Čakovec, FA Koprivnica, limena glazba KUD-a Ludbreški Karlovac, puhački orkestar iz Domžala i KUD Podravka.

Ustupio Petar Fijačko
zatvori