Subota, 27. travnja 2024.

Počela je izgradnja studentske menze, prorektor Tomiša najavljuje i gradnju studentskog doma

U koprivničkom Kampusu počela je gradnja studentske menze.

Prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever Mario Tomiša ne krije zadovoljstvo jer studentski restoran jedna je od odlika dobro organiziranog sveučilišta:

– Mogu najaviti, negdje od listopada konačno će proraditi studentska menza i caffe bar u sklopu kampusa, samo 40 metara od zgrade u kojoj je nastalo naše Sveučilište. Tako da će to uvelike podići studentski standard. Naime, čim je nešto blizu, dostupno, uvelike će olakšati studentima i njihov studentski život.

Izgradnju i opremanje studentske menze u vrijednosti oko tri milijuna kuna financira samo Sveučilište Sjever, što je još jedan od iznimnih primjera u Hrvatskoj, naglasio je prorektor Tomiša:

– To je isto raritetan primjer u Republici Hrvatskoj. Mi sami financiramo studentsku menzu jer jednostavno više nismo mogli čekati neke druge izvore financiranja. Nadamo se da ćemo naknadno, kad menza bude gotova, s resornim ministarstvom uspjeti dogovoriti da nam se ulaganje refundira. Sad nam je najvažnije da menza bude što prije gotova i da bude u funkciji.

Sljedeći korak u opremanju koprivničkog Sveučilišta jest izgradnja studentskog doma, najavio je Tomiša. U tijeku je izrada idejnih rješenja, potom slijedi projektiranje i ishođenje građevinske dozvole.Potom će, zaključuje Tomiša, tražiti novac za njegovu izgradnju, a kao mogući izvor financiranja u Sjeveru vide fondove Europske unije.

zatvori