Petak, 26. travnja 2024.

Lijeva koalicija predlaže Slavka Tucakovića za predsjednika Županijske skupštine

Koalicija stranaka SDP-HSS-HNS-HSU-HL na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije za predsjednika Skupštine predložit će Slavka Tucakovića.

Kako je pojašnjeno u priopćenju, lijeva koalicija je ostvarila najveći rezultat i dobila 15 mandata u županijskoj skupštini čime je postala najjačom pojedinačnom političkom grupacijom. Stoga smatraju da iz njihovih redova treba biti izabran predsjednik Županijske skupštine čime će se zadovoljiti volja birača.

Lijeva kolacija izrazila je želju da u budućem mandatu radi na dobrobit svih stanovnika naše županije. Stoga je uputila poziv ostalim strankama, koalicijama i nezavisnim članovima Županijske skupštine da prilikom konstituiranja poštuju volju birača i za predsjednika skupštine izaberu Slavka Tucakovića kao, kako stoji u priopćenju, lidera najjače političke grupacije u skupštini.

Lijeva koalicija ujedno poziva sve političke opcije zastupljene u Županijskoj skupštini da zajedno sjednu za stol te da čim prije krenu ka ostvarenju zajedničkog cilja, a to je razvijena Koprivničko- križevačka županija.

Kakav će biti odaziv na ovaj poziv, vidjet ćemo. Od predsjednika županijskog HDZ-a Darka Sobote doznali smo da je spreman ponuditi suradnju lijevoj koaliciji kako bi se oformila stabilna većina i osiguralo neometano funkcioniranje naše županije. Vjeruje da to nije nemoguće jer Županijska skupština je svojevremeno funkcionirala u uvjetima kohabitacije i to se tada nije pokazalo lošim.

Konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Koprivničko-križevačke županije bit će u utorak, 27. lipnja u 13 sati u Koprivnici.

zatvori