Subota, 27. travnja 2024.

FOTO U bajkovitom ugođaju uz glazbu i ples ispraćeni mladi pisci

Festival književnosti ‘Alpe Adria Festival mladih pisaca’ završio je svoje drugo izdanje u znaku ‘Zvjezdane noći’ u atriju Muzeja grada Koprivnice. Medijski pokrovitelji trodnevne književne manifestacije na kojoj su gostovali pisci iz četiri zemlje bili su Radio Drava i portal Drava.info.

I ove se godine na festivalu okupio veliki broj mladih pjesnika, pisaca i književnika u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima.

Tako su posjetitelji mogli upoznati dvije slovenske književnice – Katju Gorečan i Anju Mugerli. Obje su i pjesnikinje, ali i višestruko prevođene dobitnice više nagrada.

Iz Mađarske su nas posjetili Gabor Lanczkor i Tibor Weiner Sennyey, također višestruko nagrađivani autori. Pisac, glazbenik i urednik časopisa Andreas Unterweger došao je iz Austrije dok su hrvatske mlade pisce predstavili novinar i fotograf Ilija Aščić i knjižničar Franjo Nagulov.

Festival je otvoren u četvrtak u u koprivničkom Kulturno-kreativnom centru Pixel, dok su dan poslije književnici gostovali u srednjim školama te navečer čitali u đurđevačkom muzeju.

Posjednjeg dana festivala, u subotu, sudionici su posjetili Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama, a sve je završilo Zvjezdanom noći u atriju koprivničkog muzeja.

zatvori