Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Nemčići proslavili Dan škole, Gazdić-Buhanec: ‘Izvrsni učitelji bezuvjetan su preduvjet izvrsnosti naših učenika’

Svečanim programom danas je u dvorani Domoljub obilježen Dan koprivničke Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski”.

Na početku programa sve okupljene pozdravila je ravnateljica škole Gordana Gazdić-Buhanec te se osvrnula na ostvarene projekte u prošloj školskoj godini.

– Ponosimo se nizom projekata koje su naši učenici uspješno kreirali i proveli, te za brojne i nagrađeni. Izvrsni učitelji bezuvjetan su preduvjet izvrsnosti učenika. Ono što me uvijek oduševljava jest činjenica da zajedničkim naporima uspijevamo napraviti gotovo sve što planiramo i to što to zajedništvo stalno jača. Dragi učenici, odškrinuli smo vam vrata čarolije i ljepote života i vi ste uronili u nju. U školi imamo zdravu jezgru učitelja koji daju više, stoga rezultati ne izostaju – poručila je.

Čestitke povodom Dana škole uputila je i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž.

– Škola Antun Nemčić Gostovinski je u gradu Koprivnici, ali i šire prepoznata i cijenjena po uspješnosti, kvaliteti, inovativnosti i kreiranju sigurnog i poticajnog okružja za odgoj i obrazovanje naših osnovnoškolaca. Brojni projekti koje ste u ovoj godini osmislili i proveli podigli su redovnu nastavu na jedan novi nivo i obogatili svakodnevni život škole, ali i našeg grada. Čestitam i izvrsnim učenicima i predanim mentorima vaše škole koji su u ovoj školskoj godini uložili brojne sate i dane rada izvan redovne nastave te postigli zapažene rezultate na brojnim županijskim, državnim, ali i međunarodnim natjecanjima, te različitim natječajima na kojima su pokazali znanje i inovativnost te kreativnost kako u području prirodoslovlja, matematike, robotike, ali i u umjetničkom, jezičnom i sportskom području – istaknula je Ostriž te zaželjela svima veselo i bezbrižno ljeto te još uspješniju slijedeću školsku godinu.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić u svom je obraćanju uputio čestitke povodom Dana škole, kao i na provedenim projektima čiji su nositelji marljivi i vrijedni učenici te nastavnici koji ih pripremaju. Naglasio je kako Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski “sinonim za kvalitetu te dokaz kako ulaganje u sustav donosi rezultate”, a učenicima je poželio da se odmore i zabave na praznicima.

Dan škole proslavljen je bogatim kulturno-umjetničkom programom, a uoči samog programa u hodniku Domoljuba izložena je prodajna izložba radova Učeničke zadruge Nemčićevi suncokreti.

zatvori