Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Kroz igru, pjesmu i ples proslavljen rođendan Osnovne škole Molve

Osnovna škola Molve prošlog je tjedna obilježila Dan škole koji se već dugi niz godina održava kroz tri dana.

U četvrtak, 8. lipnja održana je obiteljska olimpijada za učenike i roditelje matične škole u Molvama, a druženje je obilježeno kroz sportske aktivnosti. Sve je krenulo u jutarnjim satima kada su učenici odlučivali u kojem sportu se žele natjecati, a birali su između rukometa, nogometa, košarke, štafetnih igara, povlačenja užeta, plesa oko stolica dok su niži razredi skakali u vrećama, nosili jaje u žlici, prebacivali karton, igrali graničar i povlačili konop.

U petak, 9. lipnja u sklopu Dana škole učiteljica Marija Halaček organizirala je kulturno umjetničku večer u sklopu svečane sjednice kojoj su prisustvovali djelatnici škole, uvaženi gosti te sudionici programa.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Školskog odbora učitelj Darko Pintar, a zatim je riječ prepustio voditeljici. Program je bio ispunjen izvedbama učenika matične i područnih škola, recitiranjem, pjesmom, video prilogom i predstavljanjem ovogodišnjeg školski list “Osnovac” novinarske grupe. Predstavljena je literata godine – Maja Hudjek, učenica 6. razreda koja je tijekom školske godine osvojila nekoliko nagrada i priznanja za svoje radove. Prije samog kraja, prisutnima su se obratili ravnatelj škole Ivan Jaković i načelnik Općine Zdravko Ivančan.

Večer se završila pjesmom, učenici školskog mjuzikla izveli su još jedanu pjesmu iz mjuzikla i tako veselo zaključili svečanu sjednicu u kojoj su svi uživali.

zatvori