Subota, 27. travnja 2024.

Folklorni ansambl Koprivnica predstavio dječje folklorno stvaralaštvo u Umagu

Folklorni ansambl Koprivnica prošli je vikend imao prilike predstavljati Podravinu na prvoj dječjoj smotri folklora u Umagu pod nazivom “Sea Folk Fest”.

Dječji ogranak koprivničkog Folklornog ansambla sudjelovao je u ne tako klasičnoj smotri. Naime, djeca su se osim pjesme i plesa družila i kroz različite sportske igre.

– I u petak i u subotu u prijepodnevnim satima održale su se igre bez granica. Nakon ručka bilo je vrijeme za upoznavanje grada i njegovih znamenitosti te je naravno bilo i malo vremena za kupanje. Nakon toga uslijedio je promenadni program i koncert na rivi – rekla nam je predsjednica Folklornog ansambla Koprivnica Nada Šešić.

Na festivalu je nastupila dječja grupa višeg uzrasta, 20-ero pjevača i plesača te osam članova glazbenog sastava. Svi su oni, zajedno s ostalom djecom, balone punjene helijem pustili u zrak zadnji dan festivala.

Folklorni ansambl Koprivnica nastavlja s nastupima. Najprije će se predstaviti ovaj vikend na Podravskim motivima.

– Nakon toga, 7. srpnja, počinje i 11. Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” na kojem će naši folkloraši biti jedni od domaćina – najavila nam je Nada Šešić.

Potom slijedi kratka pauza poslije čega FA Koprivnica putuje na veliki festival folklora u Grčku.

zatvori