Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Polaganjem vijenaca i prigodnim govorima obilježen Dan antifašističke borbe

Povodom Dana antifašističke borbe, u četvrtak 22. lipnja izaslanstva Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije, Saveza antifašističkih boraca i Židovske općine Koprivnica položila su vijence i zapalila svijeće u čast svim borcima i žrtvama palim u Drugom svjetskom ratu.

Vijenci su položeni na Spomen-području Danica, gradskom groblju kod središnjeg križa i grobnice palih boraca, židovskom i pravoslavnom groblju te na groblju u Jagnjedovcu.

Prigodne govore održali su gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, predsjednik SAB-a Zvonko Zagrajski, povjesničar i viši kustos Muzeja grada Koprivnice Dražen Ernečić, potpredsjednica SAB-a Anica Desnica i predsjednik Mjesnog odbora Jagnjedovec Melkior Posavec.

U ime Grada Koprivnice počast svima koji su postavili temelje hrvatske suverenosti i demokracije odali su gradonačelnik Jakšić, njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal te vijećnici Tomislav Babić, Nataša Tetec i Antonio Grgić, a u ime Koprivničko-križevačke županije dožupan Ljubić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić i član Skupštine Željko Vugrinec. Izaslanstvo SAB-a činili su predsjednik Zvonko Zagrajski, potpredsjednica Anica Desnica i Stjepan Henezi.

zatvori