Petak, 26. travnja 2024.

Uhvaćeni maloljetnici koji su provalili u školu i porazbijali inventar

Koprivnička policija uhvatila je devetoricu maloljetnika osumnjičenih da su tijekom prvosvibanjskog vikenda provalili u Osnovnu školu ‘Braća Radić’ u Miklinovcu.

Osumnjičeni maloljetnici u dobi su između 13 i 17 godina: jedan je rođen 2000., dvojica 2001., trojica 2002., jedan 2003. i dvojica 2004. godine. Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršenim kriminalističkim istraživanjem na teret im stavljaju počinjenje kaznenih djela teške krađe i oštećenja tuđe stvari.

Sumnja se da su osumnjičenici u razdoblju između 29. travnja i 1. svibnja provalili u osnovnu školu u Miklinovcu te nasilno otvorili vrata čak 34 različite prostorije, učionica i kabineta. U svom rušilačkom pohodu porazbijali su informatičku i drugu opremu, prevrnuli i oštetili garderobne ormare, uređaje za sokove i slatkiše te druge predmete. Osim toga ukrali su sokove, slatkiše, novac i drugo te fasadu škole išarali grafitima.

Materijalna šteta nastala njihovim divljanjem procijenjena je na više desetaka tisuća kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe i oštećenja tuđe stvari prema osumnjičenicima će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

zatvori