Petak, 26. travnja 2024.

Udruge i umjetnici s koprivničkog područja dobili 1,2 milijuna gradskih kuna

Ukupno 55 koprivničkih udruga i umjetnika dobilo je ovaj tjedan 1,2 milijuna kuna za svoje djelovanje i provedbu projekata.

Radi se o sredstvima koje Grad Koprivnica dodjeljuje udrugama, organizacijama civilnog društva u kulturi i samostalnim umjetnicima s koprivničkog područja za realiziranje svojih aktivnosti.

Ugovore su udrugama i umjetnicima uručili pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

— Sada u svibnju dodjeljujemo više sredstava nego što smo to cijele prošle godine. Radi se o 1.200.000 kuna koji će se rasporediti na 55 udruga i umjetnika iz našeg grada. Sve su naše udruge sa svojim programima, idejama, kreativnošću lijepa šarena latica na cvijetu koji se zove Koprivnica — rekao je Jakšić.

Financijsku pomoć tako su primjerice dobile udruge Bolje sutra, Veliko srce, Mamuze, Rock Live, Pod galgama, Udruga mladih matematičara, ali i samostalni umjetnici poput književnika Marka Gregura i glazbenika Miroslava Evačića.

Dio sredstava dobila je i udruga Latice, čija je predsjednica Nevenka Fuchs istaknula važnost ove podrške.

— Iza naših natječaja, projekata, stoje djeca, stvarni ljudi za koje mi brinemo te se ovom prilikom zahvaljujem Gradu Koprivnici na hvalevrijednom priznanju.

zatvori