Petak, 26. travnja 2024.

Herman: U Koprivnicu bi uskoro mogli dolaziti ponajbolji svjetski biciklisti i ovdje osvajati bodove za Olimpijske igre

Brdsko-biciklistički maraton XCM Koprivnica 2017. u organizaciji Biciklističkog kluba Rotor te pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i portala Drava.info još je jednom opravdao sva očekivanja i unatoč lošim vremenskim uvjetima pokazao da svakako zaslužuje status spektakla na dva kotača.

— I drugu godinu za redom utrka se bodovala za Kup Hrvatske. Stvarno smo, kako se kaže, ‘popeglali’ neke sitnice koje su nedostajale prošle godine i ovo je bilo definitvno na vrhunskom nivou — rekao je Dravi.info predsjednik BK Rotor Siniša Herman. — Ovakav događaj može organizirati mali broj klubova u Hrvatskoj. Ocjene sudaca, organizatora i svih onih koji su sudjelovali dovoljno govore o kvaliteti našeg maratona, a definitivna “točka na i” je to da smo utrku organizirali prema svim UCI standardima.

Da je maraton uistinu bio pun pogodak potvrdila nam je Hermanova izjava da bi već od iduće godine u Koprivnicu mogli dolaziti ponajbolji svjetski biciklisti. — Ukoliko nastavimo s ovakvom organizacijom, već iduće godine bismo doista mogli imati najbolje vozače koji bi se borili za bodove koji će se kasnije zbrajati za nastup na Olimpijskim igrama. Ipak, nećemo za sada ići tako daleko. Nastup svih ovih biciklista iz Hrvatske i nastup, nažalost zbog kiše, samo 60-ak hrabrih rekreativaca koji su po teškoj stazi, po velikom blatu, hodajući i gurajući bicikle završili utrku dovoljna nam je nagrada i zbog toga je ova utrka vrijedila svake sekunde organizacije. Naš maraton logistički je bio ravan prvoligaškim utakmicama što momčadskih, što pojedinačnih sportova — dodao je Herman.

>> Fotogalerija s maratona XCM Koprivnica 2017.

XCM Koprivnica nije bio samo promocija našeg grada već i cijele Koprivničko-križevačke županije. — Moramo priznati sami sebi da nam samo nedostaju smještajni kapaciteti da bi vozači koji dolaze mogli još više uživati. Poznato je da smo osim utrke svima ponudili i biciklijadu na Jagnjedovečku legendu i to bi trebao biti temelj da se nešto još više i jače razvije iz svega ovoga da bismo došli do razine nekih maratona koji ulažu ogromna sredstva u organizaciju. Uz maraton moramo spomenuti i Tour of Croatia koji je imao cilj jedne etape u Koprivnici i sve to skupa je promaknulo naš grad na poziciju broj jedan na, nazovimo ju tako, biciklističkoj karti Hrvatske — ponosno ističe Herman.

Predsjednik Biciklističkog kluba Rotor rezimirao je još jednu uspješnu godinu koprivničkog maratona zaključkom da je i više nego zadovoljan rezultatima svojih Rotorovaca od kojih je nekoliko među najboljima u Hrvatskoj. Sigurni smo da ćemo ovaj biciklistički spektakl s nestrpljenjem čekati i iduće godine.

zatvori