Petak, 26. travnja 2024.

Fotografska priča o parku ispričana je u Galeriji Koprivnica

Izložba fotografija pod nazivom ‘Priča o parku’ otvorena je u petak navečer u Galeriji Koprivnica.

Osmislila ju je i predstavila viša kustosica Draženka Jalšić Ernečić, a otvorio ju je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić, poručivši pritom: — Izuzetno me veseli ova izložba, a isto tako vesele me sve one pozitivne emocije koje su stvorene i na koprivničkoj Božićnoj bajci i na Podravskim motivima i na svim onim događanjima koja smo imali u našem gradskom parku. Isto tako veseli me što je dječje igralište u parku već sad puno klinaca, a uvjeren sam kad dobije cijeli svoj obim da će doista svima srca biti puna i da ćete biti ponosni i na naš centar grada i na naš park koji je žila kucavica ovoga grada.

Prostor parka građanima Koprivnice oduvijek je bio važan, a nedavnim povijesnim i konzervatorskim istraživanjima utvrđeno je kako se fotografijom, koja se razvijala nekako istovremeno kada i prostor parka, mogu ispričati dvije samo naoko različite priče – priča o koprivničkom parku i priča o koprivničkoj fotografiji i fotografima koji su motive parka bilježili prateći smjene godišnjih doba, stilove i razdoblja, promjene fotografskih tehnika i načina gledanja, bilježeći duh vremena i vlastita emotivna stanja. Nema koprivničkog fotografa niti čovjeka s fotoaparatom u ruci, koji barem jednom motiv park nije zabilježio na filmu, digitalnoj kartici ili pametnom telefonu.

Izložbom se predstavljaju radovi osam profesionalnih koprivničkih fotografa – Ivica Barać, Ivan Brkić, Milan Fuker, Mario Kos, Vladimir Kostjuk, Marko Posavec, Marijan Sušenj i Boris Vargović.

Izložba ostaje otvorena do 11. lipnja.

zatvori