Petak, 26. travnja 2024.

NIKOLA POKRIVAČ: O klubu, gradu i ljudima u Koprivnici mogu reći sve najbolje, ovdje sam stekao mnoge prijatelje

Nogometaša Slaven Belupa Nikolu Pokrivača sreli smo u igri s kćerkom Nikom koja mu je, kako kaže, najveća sreća na svijetu. Bivši igrač Monaca, Red Bull Salzburga, Dinama i Rijeke te bivši reprezentativac Hrvatske već je godinu i pol dana u Koprivnici, a u kratkom razgovoru za Dravu.info prokomentirao nam je sezonu iza Slaven Belupa, kako mu je u našem gradu i ima li među Farmaceutima mladih potencijala. Također, nije propustio prokomentirati naslov prvaka Rijeke te tko će biti bolji u finalu Lige prvaka, Juventus ili Real.

Slaven Belupo sezonu je završio na sedmom mjestu. Moglo je i bolje, s obzirom na završetak prvog dijela sezone, ali i gore s obzirom na dvije velike ‘crne rupe’ u kojima su Farmaceuti rijetko osvajali bodove. — Sve je išlo lijepo i po planu, ali je druga polusezona malo ‘zaštekala’. Mogli smo možda za koje mjesto biti više, ali kada se sve na kraju zbroji i oduzme moramo biti zadovoljni. Na kraju sezone igrali su i mlađi igrači iz juniora i to je jedan dodatan plus — rekao nam je Pokrivač.

S obzirom na to da je najavljen prometni prijelazni rok u svlačionici Farmaceuta teško je prognozirati kakav će Slaven Belupo biti iduće sezone. — Koliko znam, mnogim igračima ističe ugovor na kraju ove sezone i vrlo je teško reći tko će ostati, a tko otići. Ove sezone je momčad bila zaista dobra i ako ode dosta igrača sigurno će se morati nadomjestiti novima. Čim je takva situacija, teško je bilo što predvidjeti i prognozirati — rekao je veznjak Slaven Belupa.

Vedran Purić i Nikola Pokrivač u studiju Radio Drave. Snimio Marko Posavec.

Nikola ugovor s koprivničkim prvoligašem ima do zime, a u Koprivnici je već godinu i pol dana. Kaže da se snašao odlično, što nije ni čudno s obzirom na to da je rođen u susjednom Čakovcu. — Govorio sam i prije, o klubu, gradu i ljudima u Koprivnici mogu zaista reći sve najbolje. Naravno, ne može se Slaven Belupo uspoređivati s Red Bullom ili Monacom, ali mogu reći da mi je ovaj klub jedan od dražih u kojima sam igrao, pogotovo u Hrvatskoj. Stekao sam puno prijatelja, o suigračima također mogu reći sve najbolje, zaista sam rijetko gdje imao takvu klapu — objasnio nam je s osmjehom na licu Nikola.

Nikola nije propustio pohvaliti mlade Farmaceute među kojima sigurno ima potencijala. — Mladi su pokazali i u svojem juniorskom natjecanju da mogu dobiti svakoga. Znam da su nedavno svladali Dinamo i Rijeku i da su završili na visokom mjestu na prvenstvenoj ljestvici što dovoljno govori o njihovom potencijalu. Mnogi od njih već duže vrijeme treniraju s nama, a neki su i dobili prve minute. Mali Bogojević je zabio odlučujući gol protiv Dinama, a to u tim godinama sigurno nije lako. Također, osim njega ima i drugih mlađih, ima i nekih na posudbama koji sigurno imaju potencijal igrati u Prvoj ligi — rekao je veznjak Slaven Belupa.

Privatna arhiva.

Sigurno je da Slaven Belupo kao klub ima prostora za napredak. — Malo koji klub u Hrvatskoj sređen je kao Slaven. Zadnje dvije godine pokazalo se da je klub i financijski i organizacijski zaista odlično posložen. Pokazali smo prošle godine onim finalom Kupa protiv Dinama da se i dobar rezultat može postići, pa ne vidim razlog zašto ne bismo iduće sezone napravili iskorak i konačno vratili Europu, koju svi toliko žele, u Koprivnicu — optimističan je Pokrivač.

Za kraj razgovora odmaknuli smo se malo od Koprivnice i Slaven Belupa. Nikola nam je prokomentirao novog prvaka Hrvatske, ali i kako je vidio utakmicu finala Europske lige i kako vidi utakmicu finala Lige prvaka. — Kada netko u godinu dana izgubi samo jednu utakmicu onda stvarno zaslužuje to prvo mjesto i ja im ovim putem samo mogu čestitati na zasluženo osvojenom naslovu prvaka. Rijeka ima priliku osvojiti i Kup što, ako im pođe za nogama, je zaista povijesni uspjeh koji će se jako teško ponoviti. Što se tiče Europske lige, gledao sam Manchester i Ajax i tu nema previše priče, Englezi su to zasluženo osvojili. U Ligi prvaka je stvarno jako teško prognozirati tko će osvojiti jer su zaista dvije najbolje momčadi u Europi dogurale do finala. Znamo svi da Real teško gubi ovako važne utakmice, ali s druge strane Juventus je zaista impresivan. Imaju najjaču obranu i odličan napad. Jedna greška će odlučiti tu utakmicu — zaključio je Pokrivač.

Privatna arhiva.

Dojma smo da smo s Nikolom mogli pričati o nogometu još tri dana jer se u svakoj rečenici vidi da ga ima u malom prstu. Ipak, kćerka Nika željela je novu rundu igranja sa svojim tatom pa smo veznjaka Slaven Belupa morali pustiti da uživa u obiteljskim trenucima.

zatvori