Subota, 27. travnja 2024.

FOTO ‘Show’ Luke Ivanovića za prvu pobjedu Koprivnice nakon duge suše

Nogometaši Koprivnice prekinuli su dugi niz od osam susreta bez pobjede. U 28. kolu Treće hrvatske nogometne lige Istok svladali su na koprivničkom Gradskom stadionu Đakovo rezultatom 3:1. Susret je obilježio napadač Zelenih Luka Ivanović koji je zabio sva tri pogotka za domaću momčad.

Loše su ušli Zeleni u utakmicu te su na samom početku primili pogodak za 0:1. Gostujući kapetan odlično je pogodio s petnaestak metara i tako doveo svoju momčad u vodstvo. Ipak, nije Đakovo dugo imalo prednost jer je uslijedio ‘show’ najboljeg igrača Koprivnice Luke Ivanovića. Prvo su Koprivničanci prodali gostima ‘pionirsku foru’ – Tkalčić je neprimjetno dotaknuo loptu prilikom izvođenja kornera te je pozvao Ivanovića da ipak on dođe izvesti jer on ne može. Gosti, ništa ne sluteći, mirno su čekali centaršut, a onda je napadač Koprivnice poveo loptu iz kornera došao na desetak metara od gola gostiju i razornim udarcem probio vratara Đakova za 1:1.

Samo dvije minute kasnije Zeleni su povukli brzu kontru. Odlično je Ivanoviću asistirao kapetan Tucaković, a Solinjanin u redovima Koprivnice ne griješi u situaciji ‘jedan na jedan’ i zabija za potpuni preokret. Do kraja poluvremena vidjeli smo još samo odličan udarac bivšeg igrača Slaven Belupa Milardovića koji je s gotovo 30 metara pogodio gredu

U nastavku susreta mlada momčad Koprivnice uspjela je sačuvati, ali i povećati vodstvo protiv Đakova. Mreže su mirovale sve do otprilike pet minuta prije kraja susreta kada je svoj treći pogodak zabio Ivanović. Hat-trick napadača Zelenih bio je dovoljan da Koprivnica dođe do prve pobjede nakon čak osam kola. Ovim rezultatom nogometaši koprivničkog trećeligaša došli su do 26. osvojenog boda s kojim drže pretposljednje mjesto prvenstvene ljestvice.

SASTAV KOPRIVNICE: Ramaj – Tucaković, Zirdum, Tuba, Sminderovac – Kovačić, Srbljinović, Međurečan – Novak, Ivanović, Tkalčić. Još su igrali: Halavuk, Šokec i Raić.

zatvori