Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: KONAČNI REZULTATI Koren i Tucaković u drugom krugu za župana

Podravci i Prigorci birat će novog župana u drugom krugu i to između Darka Korena, kandidata Mreže i HDZ-a i Slavka Tucakovića, kandidata lijeve koalicije.

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, Darko Koren osvojio je 41,12% glasova, a Slavko Tucaković 28,41%.

Ovakav scenarij za Darka Korena nije iznenađenje osim što je očekivao malo drugačiji omjer.

– Ovi izbori pokazuju da se pojavom nezavisnih kandidata i lista politička slika Hrvatske mijenja. Naravno da je u drugi krug bolje ući kao prvi nego kao drugi – rekao je Koren podsjetivši da je njegova Mreža nova politička opcija i ovi izbori dobar su joj test.

Koren je podsjetio da će u Županijskoj skupštini biti u zajedničkom klubu s HDZ-om, a tko će biti dodatni partneri, pokazat će pregovori.

Darko Sobota, predsjednik županijskog HDZ-a rekao je da su rezultati očekivani i da vjeruje da će njihov kandidat Koren pobijediti u drugom krugu.

Kad je pak riječ o Županijskoj skupštini, Sobota je rekao: – Otvoreni smo za koalicije sa svima. Kad je u pitanju nezavisni Lacković, to se podrazumijeva, nismo zatvorili vrata ni prema kome pa tako ni prema Lackoviću.

– Dogodilo se ono što smo i očekivali, idemo u drugi krug s Darkom Korenom. Drago mi je da je ova koalicijska lista osvojila najviše glasova. Zahvaljujem svim biračima koji su glasovali za našu listu i za mene. Pozivam ljude koji zaista žele promjenu u ovoj županiji koja je zaista potrebna da nas podrže i u drugom krugu. Pozivam, također, i glasače gospodina Lackovića da nam se pridruže i da zajednički stvaramo bolju budućnost u našoj županiji – komentirao je Slavko Tucaković nakon objave konačnih rezultata.

zatvori