Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Gradnja šetnice uz potok u punom jeku, Jakšić: Nasip će biti viši nego dosad, nema razloga za paniku

Obilazak radova na šetnici uz potok Koprivnicu zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić iskoristio je da bi pokušao smiriti dio građana koji su s bojazni dočekali njezinu izgradnju.
Katarina Miler. Snimila Nela Carek.

Jedna od njih je Katarina Miler koju su novinari zatekli u ulici Novi Brežanec. Ona, kaže, nije sigurna da je to dobra ideja.

– Još nije gotovo, vidjet ćemo kad završe radovi hoće li biti ljepše. Mogla bi sve ovo voda odnijeti, kad dođu kositi potok moglo bi isto biti problema. No, vi najbolje znate tko je to izmislio, valjda je znao što radi. Valjda je mislio dok je radio.

O šetnici uz potok Koprivnicu priča se unazad dvadesetak godina, a prošle godine inicijativu za njezinom izgradnjom pokrenuli su i koprivnički gimnazijalci. Jakšića stoga veseli što se napokon krenulo u tu investiciju.

Mišel Jakšić. Snimila Nela Carek.

– Ne skida se nasip, štoviše, podići ćemo ga i bit će viši nego što je sada. Nema razloga za paniku i strah da će se ponovno izlijevati voda. Sve što koristimo za izgradnju šetnice je od prirodnih materijala, nema asfalta i betona – rekao je.

Za izgradnju šetnice Grad je dobio dozvolu Hrvatskih voda koje u ime države upravljaju nasipom i vodotokom.

– Da bi se uopće išlo u uređenje šetnice ishodili smo njihovu suglasnost. Šetnica koja će biti izgrađena koristit će i oni za svoje potrebe održavanja, i redovnog i preventivnog. Samo održavanje šetnice Grad je preuzeo na sebe – pojasnio je viši stručni suradnik za građenje Tomislav Golubić.

Tomislav Golubić. Snimila Nela Carek.

Šetnica će se protezati od koprivničkih Eko vrtova do bazena Cerine u duljini od 2,5 kilometra i trebala bi biti izgrađena do jeseni. Bit će to prva faza radova koja će koštati 600 tisuća kuna. Nakon toga slijedi druga faza u kojoj će se cijelom njenom dužinom postaviti klupe i sprave za vježbanje na otvorenom, najavljuje Jakšić.

 

zatvori