Petak, 26. travnja 2024.

Darko Sobota: HDZ ne pamti tako dobre izborne rezultate u Koprivnici

Koprivničko-križevački dožupan, predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota sudjelovao je jučer na sastanku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća održanog u središnjici stranke.

Glavna tema bili su rezultati nedjeljnog prvog kruga lokalnih izbora i naravno strategija za drugi krug. U HDZ-u su, prenosi nam Sobota, zadovoljni postignutim rezultatima:

— Predsjednik i svi prisutni zaključili su da je HDZ prije svega pobjednik lokalnih izbora u cijeloj Hrvatskoj, što će u drugom krugu biti dodatno potvrđeno. Što se tiče naše Koprivničko-križevačke županije, dakako da su postignutim rezultatima svi zadovoljni. U konačnici, HDZ je u odnosu na protekle četiri godine postigao bolje rezultate, osobito kad govorimo o Županijskoj skupštini, ali i o broju glasača koji su nam dali povjerenje.

A iako još nisu radili posebne analize, dodatni razlog za zadovoljstvo su i rezultati koje je HDZ postigao u Koprivnici, kaže Sobota:

— Rezultati u Koprivnici su ohrabrujući. Oni su, pa ne pamtim kada su bili tako dobri! Dakle, ne samo da su građani Koprivnice dali povjerenje Hrvatskoj demokratskoj zajednici i njenim kandidatima za župana i zamjenike na nivou županije, već posebice i kandidatu za gradonačelnika Koprivnice. Iako razlika između zamjenika koji obnaša dužnost gradonačenika Mišela Jakšića i našeg kandidata Krešimira Papca izgleda dosta velika, mi smo uvjereni da možemo polučiti odličan rezultat, odnosno dobiti povjerenje građana.

Sobota najavljuje da će do drugog izbornog kruga nastojati dodatno potaknuti građane da izađu na izbore i da, naravno, daju svoj glas HDZ-ovim kandidatima. Podsjetimo, u županiji su to Darko Koren, Darko Sobota i Ratimir Ljubić, a u gradu Koprivnici Krešimir Papac, Sonja Celiščak i Ivica Suvalj.

zatvori