Petak, 26. travnja 2024.

SULUDA JURNJAVA U naselju vozio 140 na sat

Policija je tijekom proteklog vikenda na podravsko-prigorskim prometnicama zabilježila svega tri prometne nesreće, ali i brojne prometne prekršaje uz standardne nevolje s brzinom i alkoholom.

Od tri nesreće jedna je bila s ozlijeđenom osobom – pijani mladić naletio je na komunalnog radnika u Kloštru Podravskom – i dvije s materijalnom štetom koje su nastale zbog neprilagođene brzine i vožnje na nedovoljnoj udaljenosti.

Utvrđeno je ukupno 166 prometnih prekršaja od kojih se 27 odnosilo na alkohol i 96 na brzinu. Četiri vozača zadržana su u posebnim prostorijama do otriježnjenja, dva su uhićena, a protiv jednoga je proveden žurni prekršajni postupak.

Pet mladih vozača sankcionirano je zbog upravljanja pod utjecajem alkohola. Od tih pet, trojica su imala više od 1,50 promila, a najviše je “napuhao” 18-godišnjak koji je u petak u 8:15 ujutro u Kloštru Podravskom imao 2,18 promila te uzrokovao prometnu nesreću s teško ozlijeđenom osobom.

Najviše promila od svih vozača ovog vikenda imao je 41-godišnji biciklist uhvaćen u subotu poslijepodne u Draganovcu: 2,87 promila.

Neslavni rekorder vikenda što se tiče brzine bio je vozač osobnog automobila koji je u nedjelju poslijepodne suludo jurio čak 138 kilometara na sat Ulicom kralja Zvonimira u Reki, na mjestu gdje je brzina ograničena na 60 km/h.

zatvori