Petak, 26. travnja 2024.

Ovi projekti financirat će uz pomoć novca Saveza Alpe Jadran

Prva ovogodišnja sjednica Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran održana je u Klagenfurtu u četvrtak, 20. travnja. Bila je to prilika za izvješće glavnog tajnika o radu Saveza, kao i izvješća predstavnika kontaktnih točaka članica i tematskih koordinacijskih točaka (TCP).

Izvješće o radu kontaktne točke za Koprivničko-križevačku županiju i TCP-a za poljoprivredu i etničku baštinu podnio je voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek, a kako se na sjednicama predstavljaju uspješni projekti financirani sredstvima Saveza, ovaj je put predstavljen projekt Zlatna vina Alpe Adria, koji se od 2014. održava na području Koprivničko-križevačke županije.

Sjednici su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te voditelj Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Denis Maksić, ujedno i predsjednik udruge Bilikum iz Križevaca koja je ovogodišnji organizator Zlatnih vina.

Tom prilikom ostvareni su i dodatni kontakti s predstavnicima regija radi uključivanja novih proizvođača vina u projekt.

Na sjednici su prihvaćeni novi projekti za sufinanciranje sredstvima Saveza.

Prijaviteljima iz Koprivničko-križevačke županije odobreno je 10.500 eura za sljedeće projekte:

– AAA LEADER – LAG Podravina
– Pčelarstvo u regiji Alpe Jadran – Klaster pčelara Podravina à 1400 eura,
– Susret dječjih folklornih grupa “U bakinom krilu” – Folklorni ansambl Koprivnica
– Zlatna vina Alpe Adria 2017. – Udruga vinara i proizvođača vina Bilikum Križevci
– Ispod oraha (opasne tvari i zaštita prirode) – Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje
– Međunarodni kviz znanja i prijateljstva “Moja domovina” – Područna škola Bakovčice

Ukupno je od strane saveza Alpe Jadran u razdoblju od 2014. do 2017. za projektne aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji odobreno 55.070 eura, a novi natječaj za financiranje projekata sredstvima Saveza bit će raspisan u jesen 2017. godine.

zatvori