Subota, 27. travnja 2024.

Lopovi iskoristili blagdansko vrijeme pa mahnito krali; od mobitela do motornih pila

Izgleda da su uskršnji blagdani odlično poslužili podravskim lopovima. Naime, od subote do ponedjeljka na području Policijske uprave koprivničko-križevačke dogodilo se čak pet krađa.

Jedan je muškarac tako s nedjelje na ponedjeljak provalio u alatnicu vikend kuće na Šoderici te je ukrao dvije motorne pile. Time je oštetio 58-godišnjeg vlasnika za više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima.

Motorna pila zatrebala je i muškarcu u Cirkveni koji je ukrao jednu iz otvorene garaže. Vlasnik je također oštećen za više tisuća kuna te se još uvijek traga za kradljivcem i motornom pilom.

U Virju je pak nepoznati počinitelj 19-godišnjakinji iz ruksaka otuđio mobitel. Krađa koju je djevojku koštala više stotina kuna dogodila se u ugostiteljskom objektu u ponedjeljak u jutarnjim satima. Policija još uvijek traga za počiniteljem i mobitelom.

U razdoblju između subote i ponedjeljka jedna je osoba provalila u kuću u Đurđevcu u kojoj nitko ne stanuje. Ništa nije ukradeno, no policija traži provalnika.

Ni Križevci nisu bili pošteđeni provaljivanja. U Ulici Tome Sermagea nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću odakle je otuđio nakit oštetivši tako vlasnika za više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim nakitom.

zatvori