Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Slovenski slikari predstavili svoja djela na velikoj izložbi u Sokolovcu

Članovi Društva likovnih stvaralaca Rifnik Šentjur iz Slovenije predstavili su se u petak, 21. travnja mnogobrojnoj publici na izložbi u Galeriji Sokolovačkog likovnog kruga u Sokolovcu povodom Dana općine.

Na izložbi su svoje radove izložila četiri slikara: Ivo Brodej, Martin Čater, Dragan Podovac i Robert Podpečan. Izložili su 32 rada u tehnici ulja na platnu, akrila i crteža. Tematski zastupljeni su: pejzaži, mrtve prirode, animalistika i portreti. Predgovor u katalogu napisao je Ivo Brodej, profesor, prvi predsjednik i stručni mentor DLU Rifnik Šentjur.

Program otvaranja izložbe vodio je predsjednik Sokolovačkog likovnog kruga Tomislav Grabar, a u programu otvaranja sudjelovali su Vlado Bakšaj načelnik općine Sokolovac, Judita Methans Šarlah voditeljica za društvene djelatnosti Općine Šentjur, predsjednik Društva likovnih stvaralaca Rifnik Šentjur Dragan Podovac, a o likovnim radovima govorio je Martin Čater, dok je izložbu svečano otvorila Božica Trnski, načelnica Općine Hlebine. Izložba ostaje otvorena do 19. svibnja 2017.

zatvori