Petak, 26. travnja 2024.

Darko Koren: Mandat završavamo s čistim računima, nadamo se da ćemo tako ući i u sljedeći

Koprivničko-križevački župan Darko Koren pozvao je jutros novinare na posljednju kavu u ovom mandatu.

Riječ je o susretima tijekom kojih ih je izvještavao o projektima i procesima za koje je kao čelnik izvršne vlasti nadležan. Tako je podsjetio da su počeli radovi na sanaciji škole u Svetom Petru Orehovcu i dogradnji škole u Peterancu, da će uslijediti veliki radovi na energetskoj obnovi škola u Virju i Drnju te da je naša županija iznimno uspješna u povlačenju novca iz Saveza Alpe Jadran.

Susret s novinarima župan Koren je iskoristio kako bi podvukao crtu na mandat koji je pri kraju: — Po mom sudu, mandat smo završili uspješno i iz njega izlazimo čistih računa. Sve to je potvrđeno od Državnog ureda za reviziju kao i za zakonito istinito izvještavanje građana o poslovanju Županije u proteklom razdoblju. Nadamo se, naravno, da ćemo i u sljedeći ući s čistim računima.

Izvor: kckzz.hr

Na upit što smatra najznačajnijim rezultatom svog mandata, župan Koren je odgovorio: — Po mom sudu, kako god da to možda zvuči suhoparno, rekao bih da je najbitniji kontinuitet, dakle funkcioniranje sustava. Županije nisu ni zamišljene da budu inicijatori nekih spektakularnih, velikih stvari. Po mom mišljenju, temeljni zadatak županije je ulaganje u školstvo.

Upravo u obrazovanje, posebice u prijevoz učenika, naša je županija ulagala znatan novac. A osim u školstvo, ulagalo se i u programe s područja socijalne skrbi, ali u zdravstvo, gospodarstvo i poljoprivredu, te se Koprivničko-križevačka po količini ulaganja svojih izvornih prihoda u ove svrhe svrstava među vodeće hrvatske županije.

Zamjenik župana Darko Sobota pozvao je na dvije županijske manifestacije – Izložbu vina i Dane travnjaka. Bit će održane prvog vikenda u svibnju, a počet će izložbom vina u Starigradu. Od 178 uzoraka 46 ih je ocijenjeno zlatnima, što govori o znatnom kvalitativnom pomaku podravsko-prigorskog vinarstva. Toga vikenda na koprivničkom sajmištu održavaju se i 21. Dani travnjaka koje će otvoriti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Jutrošnji susret s novinarima bio je prigoda i da ravnateljica PORA-e – Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić podsjeti da je ustanova kojom ravna izrađujući programe znatno doprinijela privlačenju novca za razvoj lokalne sredine.

zatvori