Petak, 26. travnja 2024.

Lakuš: Koprivnički vatrogasci nemaju pristup nadzornim kamerama na Piškornici; Jozinović ga demantira

U koprivničkoj Gradskoj vijećnici počela je prva ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća, a za uvod u raspravu pobrinuo se zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić koji je pozvao novinare na izvanrednu konferenciju za medije gdje je izrekao svoj stav oko Piškornice.

Upozorio je da projekta Piškornica, kakav je zamišljen, više nema te stoga pozvao resornog ministra Slavena Dobrovića i svu četvoricu župana da dođu na Piškornicu kako bi se uvjerili što se stvarno tamo događa. Jakšić smatra da građani imaju pravo znati što se doista događa na Piškornici i s tim projektom:

— Prije svega očekujemo da ministar Dobrović i svi njegovi suradnici iz Ministarstva i Fonda dođu ovdje, kao i svi župani, ne samo koprivničko-križevački župan, i da jasno odgovore koja je budućnost i kakvi su njihovi planovi s Piškornicom. Prema onome što, u naznakama, dolazi iz Ministarstva, u konačnici i usvojen je novi Plan gospodarenja otpadom, Piškornica o kakvoj se pričalo više ne postoji. Ako je tome tako, onda je neprihvatljivo da smeće iz cijele Hrvatske, kao što se priča, dolazi u Koprivnički Ivanec na Piškornicu — odgovorio je Jakšić na upit što namjerava postići ovom inicijativom.

Snimio Marko Posavec.

Uz Jakšića, na konferenciji za medije bio je i vršitelj dužnosti zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica Slavko Lakuš koji je potvrdio da je u devet mjeseci na Piškornici bilo sedam incidenata zbog kojih su intervenirali koprivnički profesionalni vatrogasci.

Potvrdio je i da je Piškornica jednostrano raskinula ugovor o nadzoru na odlagalištu otpada na Piškornici te da im je, iako su koprivnički vatrogasci još trideset dana nakon toga trebali obavljati nadzor, onemogućen pristup nadzornim kamerama.

Predsjednica Uprave koprivničkog Komunalca Maja Hleb rekla je da ne može tvrditi koliko je povećan dovoz smeća na Piškornicu, no istaknula je da su od svibnja, od kada je Komunalac napustio upravljanje odlagalištem, količine dovezenog smeća drastično veće.

Direktor Piškornice Mladen Jozinović nije želio komentirati izrečeno, no ustvrdio je da koprivnički vatrogasci do kraja otkaznog roka, 8. travnja, imaju video nadzor nad odlagalištem na Piškornici.

zatvori