Petak, 26. travnja 2024.

IMAMO DOBITNIKE Evo koga vodimo na koncert Tonija Cetinskog, Antonije Šole, Pravila igre i Radio Luksemburga!

Radijsko srce naziv je radijsko-glazbeno-koncertne turneje koja će se pod pokroviteljstvom HURIN-a (Hrvatska udruga radijskih nakladnika, koja broji 113 članica, od nacionalnih preko regionalnih i županijskih pa do gradskih i općinskih radijskih postaja) održati u 14 gradova diljem Hrvatske i u kojoj će sudjelovati mnoštvo glazbenika čije su pjesme značajno obilježile radijski eter u proteklim godinama. Ujedno će to biti i turneja na kojoj će se predstaviti njihove nove pjesme i albumi. Svaki je koncert predviđen kao 4-satna zabava kojima će domaćini biti radio postaje.

Portal Drava.info poklanja vam ulaznice za koncert u Bjelovaru 1. travnja na kojem će nastupiti Toni Cetinski, Antonija Škola, Pravila igre i Radio Luksemburg! Medijski pokrovitelji koncerta su Radio Drava i portal Drava.info.

Po dvije ulaznice osvojile su Kristina ŠegerecSilvija Valent, Vanja Frančić, Karmen Nekić i Melita Jug. Čestitamo!

Koncert će se održati u subotu, 1. travnja, s početkom u 20 sati u Školskoj sportskoj dvorani u Bjelovaru.

Projekt je osmišljen kroz višegodišnja promišljanja kako spojiti radijski, glazbeni i koncertni svijet na način da se objedine svi kvalitetni elementi svakog pojedinog segmenta. Radio je oduvijek bio najvažniji promotor glazbe i izvođača, ali isključivo u zvuku. Cilj nam je da ovom turnejom spojimo, ne samo ton i sliku, već da ujedno osiguramo i jedinstveni doživljaj koji se može ostvariti samo na koncertnom događaju. Ujedno, želja nam je da i novim izvođačima pružimo mogućnost da se kroz niz koncerata predstave publici diljem Hrvatske. Na turneji se izvode isključivo pjesme na hrvatskom jeziku i isključivo hrvatskih autora.

Promotivna kampanja započet će u ožujku objavom ovogodišnje himne turneje („Dok slušam radio“, Antonija Šola) te najavnim radijskim spotovima i emisijama koje će emitirati radio postaje-sudionici projekta i u kojima će se predstaviti projekt te pojedinačno svi izvođači.

Poseban dio projekta je i promotivna akcija HURIN-a pod nazivom „Ja volim radio“ kroz koju ćemo hrvatsku javnost podsjetiti na vrijednosti koje radio postaje svakodnevno donose kroz svoj eter.

Više o svemu na www.radijskosrce.hr

Izvođači koji nastupaju na turneji i koji su obilježili domaći eter su:

TONI CETINSKI

Najizvođeniji glazbenik u radijskom eteru proteklih godina i dobitnik brojnih radijskih priznanja. Na turneji izvodi pjesme u novom acoustic/electric obliku, te posebnoj scenografiji rađenoj samo za turneju, koju najavljuje sa novim singlom „Laku noć“ koji je već poharao prva mjesta domaćih top ljestvica.

ANTONIJA ŠOLA

Najizvođeniji mladi autor, autorica mnogih hitova poznatih estradnih zvijezda, dobitnik radijskih priznanja i sudionik humanitarnih projekata, izvođač i ujedno autor himne turneje (Dok slušam radio) : “Kad sam razmišljala o himni za ovaj projekt i o tome kako bi trebala zvučati pjesma koja bi najbolje predstavila ono što želimo postići riječi vodilje su mi bile: RADIO, SRCE I OSJEĆAJ. Sjetila sam se kako smo nekada slušali radio i na kazete snimali omiljene pjesme, radili mixeve tih pjesama sami i poklanjali simpatiji. Neke pjesme nas vrate točno u trenutak koji nas podsjeća na neke stare ljubavi, na prijateljstva, na važne i posebne događaje u životu kada smo htjeli zaustaviti vrijeme baš u tom trenutku. Te su pjesme kao male vremenske kapsule koje nas vraćaju u ta vremena, pa se nadam da će i ova pjesma biti takva i da ćemo je zajedno pjevati na sav glas na nadolazećoj turneji i koncertima.

PRAVILA IGRE

Bend koji je u samo godinu dana postigao ono za što mnogima treba puno duže, četiri aktualna hita, odlične kritike struke i publike, nova koncertna publika, velik broj YouTube pregleda, tek su mali dio iznimno uspješne glazbene petorke Pravila Igre od kojih se puno očekuje.

zatvori