Petak, 26. travnja 2024.

Mladi Koprivničanci proglašeni krivima zbog kupovanja i pušenja marihuane

Dvojica koprivničkih mladića na Općinskom sudu u Koprivnici proglašeni su krivima i osuđeni na kazne zatvora koje se mogu zamijeniti radom za opće dobro zbog kupovanja i pušenja marihuane, davanja marihuane drugim osobama i ustupanja prostora za trošenje marihuane, stoji u presudi.

Prvookrivljeni A.B. (25) na sudu je izjavio kako se osjeća krivim za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, ali ne i za omogućavanje trošenja droga. Na teret mu se, naime, stavlja kako je tijekom prosinca 2015. godine u Zagrebu po prethodnom dogovoru s drugookrivljenim L.Š. (23) kupio marihuanu za iznos od 250 kuna koji su međusobno podijelili. Potom je marihuanu odnio u Koprivnicu i predao ju drugookrivljeniku radi zajedničke kasnije konzumacije. Potom je najmanje jednom na konzumaciju marihuane pozvao A.D. što su zajedno i činili u kući drugookrivljenog L.Š. u Koprivnici.

A.B. na sudu se branio kako su njih dvojica gledali hollywoodske filmove i željeli su jednom probati kako je to, istaknuvši da inače ne konzumira marihuanu te da mu je žao što je do svega došlo.

Drugookrivljeni L.Š. osuđen je zbog toga što je u svojoj obiteljskoj kući u nekoliko navrata prvookrivljenom A.B. omogućio da konzumira marihuanu u obliku jointa pri čemu im se najmanje jednom pridružio i A.D. Pred sudom je priznao krivnju, izrazio žaljenje i rekao da to nema namjeru više ponoviti.

25-godišnji A.B. i 23-godišnji L.Š. osuđeni su na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od jedne godine odnosno osam mjeseci, što će odslužiti radom za opće dobro i to tako da je jedan dan zatvora zamijenjen za dva sata rada.

zatvori