Petak, 26. travnja 2024.

FINALE HUMANITARNE AKCIJE U nedjelju dođite na koncert i darujte osmijeh Laticama

Veliki humanitarni koncert “Darujte osmijeh Laticama” jučer je i službeno predstavljen u koprivničkoj Gradskoj upravi. Medijski pokrovitelji ove humanitarne akcije su Radio Drava i portal Drava.info.

Kao što smo već najavili, poznata imena hrvatske glazbe za naše Latice zapjevat će u nedjelju, 12. ožujka, u sportskoj dvorani koprivničke Srednje škole s početkom u 19 sati.

Gazde, Mejaši, Mirko Švenda – Žiga, Mladen Medak – Gaga, Franjo Barić, Gordana i Miroslav Evačić, Romana Pavliša, Zgubidani, Dangube i Mjesečina ovim će koncertom zaokružiti humanitarnu akciju koja traje od sredine prosinca.

Cilj joj je prikupiti novac za provođenje rehabilitacijskih programa koje Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” organizira za sedamdesetak svojih članova.

— Taj broj konstantno raste, a rehabilitacijske programe podijelili smo po grupama. Kad ste roditelj djetetu s teškoćama u razvoju i kad vam se da dijagnoza, život vam se svede na nadu. Živite iz dana u dan u nadi da će vam dijete jednog dana reći “mama”, da će propuzati, u nadi da će jednog dana prohodati. Kad se to dogodi, onda se opet nadate da će vam dijete krenuti u osnovnu školu i tako cijeli život — rekla je na konferenciji za medije predsjednica Udruge Nevenka Fuchs.

Udruga, između ostalog, za rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju predškolske dobi provodi Igraonicu Dodir, za djecu s teškoćama u razvoju školske dobi u sklopu Mlađeg kluba “Anđeli” organizira druženje u vrijeme školskih praznika, a u Klubu “Latica” brine o svojim odraslim članovima.

Predsjenica Fuchs istaknula je da ju izrazito veseli i količina pozitivne energije koja se, kako kaže, pokrenula zajedno s ovom humanitarnom akcijom. Njeno mišljenje dijeli i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

— Sve te dobre vibracije koje su bile prisutne i na Koprivničkoj baci, božićnom domjenku, a siguran sam da će biti i na humanitarnom koncertu pokazuju nam da trebamo još više ustrajati na takvim akcijama. Tu se vidi razlika između velikih i malih gradova jer upravo ta jedna solidarnost i borba za jednakost je ono što nas čini gradom. Uvjeren sam da ćemo i u budućnosti nastaviti ostvarivati ovako lijepe priče i rezultate — kazao je Jakšić.

Za Latice je dosad prikupljeno četrdesetak tisuća kuna. Verica Rupčić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova, koje se također uključilo u organizaciju humanitarnog koncerta, pozvala je sve žitelje naše županije da dođu na koncert i da pokažu Laticama da nisu sami u svojim teškoćama.

— Možda ne razmišljamo u trenucima svakodnevnog života o tome, ali kad nam se nešto slično događa u našem okruženju, pogotovo kad se radi o djeci jer smo na njih svi osjetljivi, postajemo svjesni borbe koju vode ta djeca i ti roditelji. Kad dođemo u tu situaciju, kad nam se čini da ne možemo dalje i da smo sami u svojim teškoćama, puno znači kad vidimo da postoje ljudi oko nas kojima je stalo da pomognu na bilo koji način. To daje neku toplinu oko srca.

Velikim humanitarnim koncertom, čija ulaznica košta trideset kuna, koprivnička Udruga obilježit će i pedeset godina rada, a tim povodom priprema se i jedno slatko iznenađenje.

Ulaznice za koncert možete kupiti u Udruzi na adresi Hercegovačka 1, Šarenom dućanu, kafićima Espresso, Stadion, Galerija i Kaktus, a osim u Koprivnici, ulaznice se prodaju i u Đurđevcu u tamošnjem Cafee baru Kaktus te u Virju u Caffe baru Lotus.

Podsjetimo i da na interentskim stranicama Udruge traje aukcija slika koje možete kupiti do 14. ožujka, kada i završava humanitarna akcija.

zatvori