Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Bratstvo uvjerljivo protiv Drave, Starigrad svladao Lipu, prekid u Prugovcu

Odigrane su sve utakmice 14. kola Prve i Druge županijske nogometne lige. Kao i uvijek, županijski ligaši nisu nas razočarali, nije nedostajalo uzbuđenja, zanimljivih rezultata, pa čak ni prekida.

Prvu utakmicu gledali smo još jutros u Đelekovcu. Mario Žuljić startao je na klupi Tomislava iz Drnja uvjerljivom pobjedom rezultatom 1:4 protiv Osvita. Pokazali su Drnjančani da je odlazak Bačija i Horvatinovića daleko iza njih i da će ih uspjeti nadomjestiti u napadačkom dijelu igre. Uvjerljivi su bili i Kunovčani. Bratstvo je svladalo novigradsku Dravu rezultatom 0:4. Očito je da će Drava imati velikih problema u proljetnom dijelu sezone.

U Peterancu smo gledali tvrdu, ali zanimljivu utakmicu u kojoj Panonija i legradski Graničar nisu tresli mreže, a bodove su podijelili i Sloga i Kalinovac u Koprivničkom Ivancu. U lov na na vrh pobjedom su krenuli igrači Borca iz Imbriovca. Na teškom gostovanju u Žabnu slavili su rezultatom 1:2. Fugaplast je upisao uvjerljivu pobjedu protiv molvarske Mladosti rezultatom 4:1, a Kloštrani su u Ždali pobijedili Prekodravac s 0:2.

TABLICA: 1. Tomislav 34, 2. Mladost (KP) 30, 3. Borac 29, Graničar 26… 12. Mladost (M) 13, 13. Bratstvo 13, 14. Fugaplast 10.

Zanimljivo je bilo i u Drugoj ligi. Utakmica Prugovca i Reke prekinuta je pred kraj prvog poluvremena pri rezultatu 0:1. Kako neslužbeno doznajemo utakmica je prekinuta nakon što je sviran jedanaesterac za Prugovac. Ferdinandovac je upisao vrijedna tri boda na gostovanju u Vojakovcu rezultatom 0:1, dok su Gornja Rijeka i Tehnika podijelili bodove rezultatom 1:1.

‘Pila naopako’ trenera Starigrada Ranka Celiščaka urodila je plodom. Iako je najavljivao da je Lipa veliki favorit, njegova momčad slavila je rezultatom 3:2. Mladost iz Sigeca svladala je GOŠK u Gotalovu rezultatom 0:1. Kikseve, do ovog kola, drugoplasirane Lipe i trećeplasiranog GOŠK-a iskoristio je Miklinovec svladavši još jučer Hrvatski bojovnik s uvjerljivih 5:0. U susjedskom derbiju Omladinac je bio bolji od bregovske Mladosti s 2:1.

TABLICA: 1. Ferdinandovac 37 , 2. Miklinovec 28, 3. Lipa 26, GOŠK 26… 12. Gornja Rijeka 14, 34. Hrvatski Bojovnik 9, 14. Viktorija 7.

Prva ŽNL – 14. kolo
Đelekovec: Osvit – Tomislav (Drnje) 1:4
Peteranec: Panonija – Graničar (Legrad) 0:0
Gola: Fugaplast – Mladost (Molve) 4:1
Novigrad Podravski: Drava – Bratstvo 0:4
Ždala: Prekodravac – Mladost (Kloštar Podravski) 0:2
Koprivnički Ivanec: Sloga – Kalinovac 1:1
Sveti Ivan Žabno: Tomislav – Borac 1:2

Druga ŽNL – 14. kolo
Koprivnica: Miklinovec – Hrvatski bojovnik 5:0
Vojakovac: Viktorija – Ferdinandovac 0:1
Herešin: Omladinac – Mladost (Koprivnički Bregi) 2:1
Starigrad: Starigrad – Lipa 3:2
Prugovac: Prugovac – Reka 0:1 (prekid)
Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Tehnika 1:1
Gotalovo: GOŠK – Mladost (Sigetec) 0:1

zatvori