Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Osnovnoškolci oduševili kreacijama od eko materijala

Eko modna revija organizirana je u OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac na proljetnoj priredbi Pozdrav proljeću s ciljem održivog razvoja te razvijanja svijesti o socijalno-društvenoj odgovornosti prema prirodnim resursima.

Kreacije su bile izrađene od otpadnih materijala- plastike, papira, starih cd-a, folije, žice i još mnogo drugih otpadnih materijala. Modeli i njihovi kreatori predstavili su svoje kreacije i na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu u subotu 25. ožujka 2017. godine. U modnoj reviji je ukupno sudjelovalo 52 učenika s 35 kreacija.

Na ovaj školski natječaj povodom Svjetskog dana šuma prijavilo se i predstavilo 35 izvrsnih kreacija u koje je bilo uloženo puno truda, mnogo raznovrsnog materijala, modnih detalja i kreativnih ideja. Svi učenici od kreatora do modela koji su nosili kreaciju dobili su priznanje o sudjelovanju u Eko modnoj reviji i prirodni sapun od biljnih ulja koje su izrađivali učenici ekološke grupe naše škole.

Od ukupno 35 kreacija 11 ih je posebno nagrađeno nagradama koje su financirali sponzori koji su prepoznali važnost ovog projekta i škola.

U ocjenjivačkom žiriju su bili učitelj likovne kulture Zoran Vidaković, učiteljica Sanja Sabolić i učiteljica prirode i biologije Martina Lovrak Ivanov. Pohvala svim učenicima koji su se uključili u Eko modnu reviju na bilo koji način.

 

zatvori