Petak, 26. travnja 2024.

FORJAN: S Komunalcem sustavno uništavate obrtnike, JAKŠIĆ: Nije istina, izbjegavamo konkurenciju s njima

Na ovotjednoj, vjerojatno posljednjoj radnoj sjednici aktualnog saziva Gradskog vijeća, donesene su i odluke kojima se proširuje raspon djelatnosti koje će obavljati Komunalac.

Među ostalim, povjerena mu je milijun kuna “teška” investicija izgradnje azila za napuštene životinje, ali i omogućeno preuzimanje naplate parkinga u Koprivnici.

HDZ-ov Ernest Forjan zaključio je da je situacija s Komunalcom jasni pokazatelj što se događa s obrtništvom u Koprivnici:

— S ovom odlukom Komunalac će imati preko 170 djelatnosti. Očito među njima nema samo medičara, postolara i dimnjačara. U razgovoru s koprivničkim obrtnicima, to traje već dulje vrijeme i stječe se osjećaj da sa strahom čekaju vaše buduće poteze oko širenja djelatnosti jer nakon ovoga postavlja se ključno pitanje tko u ovom gradu vama može na bilo koji način konkurirati.

Forjan je s govornice poručio i da je Grad licemjerno podupirao tradicijske obrte dok Komunalac sustavno uništava koprivničke obrtnike.

Mišel Jakšić. Snimio Marko Posavec.

Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić pojasnio je o čemu se doista radi:

— Poanta je da možemo sad izvlačiti nekoliko firmi s područja Koprivničko-križevačke županije, i sami znate jer radite u gospodarstvu, da postoje neke šprance kod djelatnosti i da su neke stvari maltene unutra na tehničkoj bazi. A ovo što pričate o obrtnicima, čak i cvjećarnica kod gradskog groblja, koja je bila najveći kamen spoticanja, danas drži isključivo umjetno cvijeće. I tamo se nastojala izbjeći bilo kakva konkurencija Komunalca lokalnim obrtnicima. Izuzetno mi je drago da sam sam prošlog tjedna prisustvovao otvaranju novog obrta koji se bavi cvijećem.

Podsjetimo, na sjednici Gradskog vijeća vijećnici su većinom glasova odobrili proširenje djelatnosti Komunalca na primjerice prikazivanje filmova, organiziranje kazališnih i estradnih programa, trgovinu na malo pogrebnom opremom, tuzemni prijevoz i rezanje kamena.

zatvori