FORJAN: S Komunalcem sustavno uništavate obrtnike, JAKŠIĆ: Nije istina, izbjegavamo konkurenciju s njima

4
582
Ernest Forjan. Snimio Marko Posavec.
Na ovotjednoj, vjerojatno posljednjoj radnoj sjednici aktualnog saziva Gradskog vijeća, donesene su i odluke kojima se proširuje raspon djelatnosti koje će obavljati Komunalac.

Među ostalim, povjerena mu je milijun kuna “teška” investicija izgradnje azila za napuštene životinje, ali i omogućeno preuzimanje naplate parkinga u Koprivnici.

HDZ-ov Ernest Forjan zaključio je da je situacija s Komunalcom jasni pokazatelj što se događa s obrtništvom u Koprivnici:

— S ovom odlukom Komunalac će imati preko 170 djelatnosti. Očito među njima nema samo medičara, postolara i dimnjačara. U razgovoru s koprivničkim obrtnicima, to traje već dulje vrijeme i stječe se osjećaj da sa strahom čekaju vaše buduće poteze oko širenja djelatnosti jer nakon ovoga postavlja se ključno pitanje tko u ovom gradu vama može na bilo koji način konkurirati.

Forjan je s govornice poručio i da je Grad licemjerno podupirao tradicijske obrte dok Komunalac sustavno uništava koprivničke obrtnike.

Mišel Jakšić. Snimio Marko Posavec.

Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić pojasnio je o čemu se doista radi:

— Poanta je da možemo sad izvlačiti nekoliko firmi s područja Koprivničko-križevačke županije, i sami znate jer radite u gospodarstvu, da postoje neke šprance kod djelatnosti i da su neke stvari maltene unutra na tehničkoj bazi. A ovo što pričate o obrtnicima, čak i cvjećarnica kod gradskog groblja, koja je bila najveći kamen spoticanja, danas drži isključivo umjetno cvijeće. I tamo se nastojala izbjeći bilo kakva konkurencija Komunalca lokalnim obrtnicima. Izuzetno mi je drago da sam sam prošlog tjedna prisustvovao otvaranju novog obrta koji se bavi cvijećem.

Podsjetimo, na sjednici Gradskog vijeća vijećnici su većinom glasova odobrili proširenje djelatnosti Komunalca na primjerice prikazivanje filmova, organiziranje kazališnih i estradnih programa, trgovinu na malo pogrebnom opremom, tuzemni prijevoz i rezanje kamena.

ŠALJI DALJE
 • Stanko

  Za vladavine komunizma obrtnici, privatnici, kako su ih oni zvali, bili su nepoželjni, nastojalo ih se na svaki način uništiti. Je li se što promijenilo? Koprivnicom vladaju isti ideolozi, članovi stranke koja je glasala protiv osamostaljenja Hrvatske. Dokle ćemo biti enklava u slobodnoj samostalnoj Lijepoj Našoj?

  • kajkavac

   pišeš gluposti.
   ajde se više ostavite Jugoslavije, četnika, partizana i ostalih povijesnih likova.

   Grad Koprivnica je prema svim pokazateljima među vodećim gradovima u RH, po raznim kriterijima (što se ne bi moglo reči za našu županiju nažalost)
   …a Jakšić se igrao u pijesku kad se glasalo o samostalnosti RH

  • Pero

   Kako lazete to je strasno. Vjerojatno niste ni rodjeni u vrijeme kad je bila Juga pa valjate bljuvotine.
   Nemam nikakvu namjeru braniti SDP i ostale suge, ali pricati kako se u Jugi unistavalo obrtnike je bezocna laz. A zaboravljanje da su komunjare okrenuli kaput i presli u HDZ je naprosto dokaz da ste tada vjerojatno bili dijete.

   P.S. Ideja da je RH slobodna i samostalna upucuje na tesko nerazumijevanje politickih okolnosti u EU i koncepta slobodnog trzista i globalizacije.

 • Ivo Vita

  Koliko smo mi bogat grad kada imamo milijun kuna za napuštene životinje. Možete li samo onda zamisliti koliko milijuna kuna imamo za napuštene ljude?! E blago nama kad nas vi vodite.