Petak, 26. travnja 2024.

Branko Hrg ipak će se kandidirati za gradonačelnika Križevaca uz podršku HDS-a, HDZ-a, Mreže i HSLS-a

Unatoč ranijim najavama, Branko Hrg koji je napustio HSS i prešao u Hrvatsku demokršćansku stranku (HDS) ipak će se na predstojećim lokalnim izborima kandidirati za novi mandat na čelu Križevaca. Podršku će mu, uz njegovu, dati još tri stranke koje su zajedno s HDS-om potpisale sporazum o zajedničkom izlasku na izbore: HDZ, Mreža nezavisnih lista i HSLS.

KRIŽEVCI – Predstavnici četiriju političkih stranaka potpisali su u subotu sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Križevcima. Za vlast u gradu pod Kalnikom zajedno će se boriti HDS, HDZ, Mreža nezavisnih lista i HSLS, a kandidat za gradonačelnika bit će im aktualni gradonačelnik i saborski zastupnik Branko Hrg. Kandidati za zamjenike bit će mu Stjepan Peršin i Neven Jaki, obojica iz redova HDZ-a.

— U posljednjih 16 godina u Križevcima imamo stabilno vodstvo i većinu u Gradskom vijeću, donošenje proračuna nikada nije bilo upitno, nikada nije došlo u pitanje provođenje bilo kojeg programa kojeg smo zacrtali. Upravo zato smo realizirali velike programe i projekte. Križevci danas izgledaju drugačije nego što su izgledali prije. U Križevcima je danas, ovim potpisivanjem, stvoren temelj te preduvjeti za nadogradnju i to je ono što mi, potpisnici ovog Sporazuma, želimo dalje napraviti — istaknuo je Hrg, dodavši kako je nikad bolja pozicija Križevaca u odnosu na suradnju s državnom vlasti razlog što se odlučio na još jedan mandat.

Hrg i Peršin svoje će dužnosti u Gradu Križevcima obnašati volonterski dok će zamjenik Jaki biti profesionalac.

— U budućnosti ćemo, kao politička snaga i u okviru ove koalicije nastupati konstruktivno, podržavati i postojeće, ali i dovođenje novih programa, uzimajući u obzir nacionalnu i lokalnu političku osovinu koju ćemo maksimalno usmjeriti u koristi i napredak Križevaca te svih njegovih građana — rekao je predsjednik križevačkog HDZ-a Mato Devčić, dok je prvi čovjek Mreže nezavisnih lista u Križevcima Hrvoje Gužvinec kazao kako u Mreži smatraju da nije vrijeme za eksperimente.

Potpisnici sporazuma najavili su kako će uskoro predstaviti program za naredni četverogodišnji mandat.

zatvori