Petak, 26. travnja 2024.

Povodom 23. obljetnice Zavoda za javno zdravstvo otvoreno Savjetovalište za prevenciju prekomjerne tjelesne težine

Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije danas je proslavio svoj 23. rođendan, a tim je povodom otvoreno i Savjetovalište za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljanja.

Uoči svečane obljetnice, Zavod je potpisao ugovor s 13 zdravstvenih udruga koje će i dalje koristiti prostore na trećem katu Zavoda za simboličnu naknadu od jedne kune uz pokrivanje troškova režija.

— Savjetovalište je još jedan korak naprijed, još jedan alat kojim ćemo unaprijediti sveukupno zdravstveno stanje našeg stanovništva — rekao je u svom obraćanju župan Darko Koren, dodavši kako je potpisivanje ugovora o zakupu poslovnog prostora s udrugama “pokazatelj jedinstva našeg sustava u segmentu zdravstva, ali i socijalne skrbi”.

U kratkom prezentacijskom prikazu dr. Vlatka Janeš Poje predstavila je provedene aktivnosti u Tjednu otvorenih vrata od 20. do 24. veljače 2017. godine Zavoda od održanih edukacija, savjetovališta, testiranja u svrhu prevencije raka debelog crijeva te sudjelovanja u televizijskim i radijskim emisijama. Polaznici Dječjeg vrtića „Tratinčica“ upoznali su se s radom laboratorija Službe za zdravstvenu ekologiju, učenici Obrtničke škole Koprivnica posjetili su laboratorij Službe za mikrobiologiju i Službe za zdravstvenu ekologiju, a petu godinu zaredom održana je i edukacija profesora o prevenciji ovisnosti. Prikazana je i televizijska emisija te radio emisija o radu Centra za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti, dok je Dom za starije i nemoćne u Koprivnici ugostio djelatnike Zavoda za javno zdravstvo kako bi tamo održali predavanje o alergenima u zraku.

Savjetovalište za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljanja obišli su župan i zamjenik župana Darko Sobota u pratnji djelatnica i djelatnika Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

Savjetovalište je otvoreno s ciljem podizanja svijesti o zdravlju i zdravom načinu života s naglaskom na prevenciju bolesti povezanih s prehranom i debljinom, a radno vrijeme savjetovališta je utorkom od 13 do 15 sati.

zatvori