Petak, 26. travnja 2024.

RK KOPRIVNICA Predstavnici kluba trče ‘humanitarku’ u Puli, kadeti igraju u Zadru, dječaci u Ludbregu

Šestorica predstavnika Rukometnog kluba Koprivnica Hangar 18 – Tomislav Krofl, Marko Sinković, Igor Stubičar, Zdravko Premec, Marko Stričević i Tomislav Šestak – ove će nedjelje u Puli sudjelovati u humanitarnoj utrci “Život na dar”.

Kako su nam rekli, klub se želi uključiti u što više humanitarnih akcija. Što se tiče konkretno nedjeljne, cilj je promicanje najvišeg stupnja ljudske solidarnosti – darivanja organa. Kako bi podigli svijest o zdravlju Koprivničanci će sudjelovati na utrci dužine četiri kilometra, a staza će voditi kroz predivan zaštićeni krajolik Gornjeg Kamenjaka. Hvalevrijedan potez koprivničkog kluba koji će uz dobrovoljan prilog pomoći u daljnjem radu Hrvatske donorske mreže i promicanju transplatacijskog liječenja.

I dok će se stariji članovi kluba baviti humanitarnim radom, mlade snage igrat će svoje prvenstvene utakmice. Kadeti će u nedjelju, u Zadru, pod vodstvom trenera Branka Krajačića, igrati dvije utakmice sedmog kruga Prve lige. Osim s domaćinom Koprivničanci će odmjeriti snage i s Akademijom Balić Metličić.

Dječaci rođeni 2004. godine i mlađi, pod vodstvom trenera Antonija Pranjića, u nedjelju će u Ludbregu igrati dvije utakmice u sklopu devetog kruga Prve lige za dječake A Sjever. Protivnici će im biti križevački KTC i Novi Marof.

zatvori