Petak, 26. travnja 2024.

POČINJU RADOVI Napokon kreće obnova Ulice hrvatske državnosti

Radovi na rekonstrukciji Ulice hrvatske državnosti počinju u ponedjeljak, 20. veljače, stoji u obavijesti koja nam je upravo pristigla iz Gradske uprave.

Obnovit će se dionica od raskrižja s Križevačkom ulicom do Florijanskog trga. S obzirom na to da se radi o jednoj od najprometnijih gradskih ulica, rekonstrukcija će se provoditi u dvije faze: prva od Florijanskog trga do raskrižja s Ulicom Taraščice i druga od Taraščica do Križevačke.

Prva faza radova počet će na raskrižju s Florijanskim trgom i odvijat će se prema jugu. Promet će biti zatvoren dijelom ulice od Florijanskog trga do Ulice Taraščice, a u ostatku ulice normalno će se prometovati. Tijekom I. faze radova bit će otežan pristup stambenim objektima u tom dijelu ulice, a parkiranje će biti onemogućeno.

Nakon toga počinje II. faza radova u kojoj će za promet biti zatvoren dio od Ulice Taraščice do Križevačke dok će se dijelom do Florijanskog trga moći prometovati uz nužan oprez.

Snimio Marko Posavec.

Ugovoreno trajanje radova I. i II. faze je 70 radnih dana, odnosno do lipnja ove
godine, dok se završetak radova 1. faze očekuje u mjesecu travnju. Ti rokovi, naravno, ovise i o vremenskim uvjetima.

Uz rekonstrukciju prometnih površina provest će se i rekonstrukcija podzemnih
instalacija, odnosno vodovoda i kanalizacije te javne rasvjete, kao i izgradnja kabelske
kanalizacije. Osim toga, novo ruho i javnu rasvjetu dobit će i javne pješačke površine uz Robnu kuću, ispred zgrade Podravske banke te uz zgradu Doma mladih.

Ukupni troškovi radova na rekonstrukciji prometnih i parkirnih površina, javne rasvjete i izgradnje kabelske kanalizacije iznose 3.450.000 kuna, a ukupni troškovi radova na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže procijenjeni su na 1.650.000 kuna.

zatvori