Srijeda, 1. svibnja 2024.

Darko Sobota: HDZ će u ponedjeljak objaviti svog kandidata za župana

Koprivničko-križevačka županija jedna je od samo četiri županije u kojima HDZ još uvijek nije istaknuo svojeg kandidata za župana.

Kandidati u ostalih 16 županija potvrđeni su na jučerašnjem zasjedanju Predsjedništva i Nacionalnog vijeća nakon čega je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković medijima izjavio da kod županija u kojima još uvijek nemaju svoje kandidate očekuju dodatne konzultacije i sugestije županijskih organizacija. Vremena za to, kazao je, još ima.

Predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota rekao nam je da će odluka o tome tko će biti njihov kandidat za koprivničko-križevačkog župana biti donesena za vikend.

— Mi ćemo danas imati sastanak predsjedništva Županijskog odbora, a sutra Županijskog odbora na kojima ćemo se odrediti na koji način ćemo izaći na lokalne izbore. U ponedjeljak će se znati odgovor kad govorimo o kandidatu ili potpori kandidatu za župana, odnosno Županijsku skupštinu.

Uskoro bi trebalo biti poznato i hoće li Krešimir Papac biti HDZ-ov kandidat za koprivničkog gradonačelnika. Podsjetimo, potpredsjednik koprivničkog HDZ-a i saborski zastupnik Damir Felak najavio nam je da će Gradski odbor tu odluku donijeti do kraja ovog tjedna.

zatvori