Petak, 26. travnja 2024.

Josipa Rasinec primila plaketu Zaklade Zamah za nominaciju za Dobrotvorku godine

Svake godine regionalna zaklada za lokalni razvoj “Zamah” iz Zagreba, vođena idejom da žene u filantropiji zaslužuju više mjesta, dodjeljuje nagradu Josipa pl. Vancaš – Dobrotvorka godine. Ove godine u nominaciji 15 Hrvatica našla se i naša Podravka Josipa Rasinec.

Ova svestrana i kreativna Virovka sudjelovala je u brojnim kampanjama protiv nasilja nad ženama, a 2013. godine je postala ambasadorica koja promiče važnost i vrijednost žena u ruralnim područjima. Iako statuu Dobrotvorke nije ponijela kući, okitila se još jednim velikim priznanjem – plaketom.

— Još je jedna plaketa u mojim rukama i ta je posebna. Posebna za mene zato što sam najmlađa ovogodišnja kandidatkinja i zato što je sve ono što činim za svoje udruge i za svoj kraj prepoznato ne samo na županijskoj već i na državnoj razini. Ovim putem želim se javno zahvaliti svim našim lokalnim portalima, radio postajama, novinama, pojedincima, udrugama, institucijama, mojoj ekipi, svima koji su me podržali i pratili kroz nominaciju i omogućili glasačima da glasaju. Naravno veliko hvala svima koji su glasali za mene, znam da je moja Podravina bila uz mene. Sretna i zadovoljna vratila sam se kući poslije razmjene poklona i kolača koje smo sa sobom donijeli kako bi uveličali svečanu dodjelu u muzeju Mimari 14. prosinca. Zahvaljujem se i zakladi “Zamah” na organizaciji izbora “Dobrotvorke 2016” što je prepoznala moj rad te se nadam uspješnoj suradnji i ubuduće. Svima želim puno zdravlja i ljubavi u Novoj 2017 godini i neka moja priča bude poticaj drugima da pomažu i učine isto — poručila je Josipa nakon dodjele nagrade.

zatvori