Petak, 26. travnja 2024.

Napustio nas je Dražen Pokec

Preminuo je Dražen Pokec. Mi novinari pamtimo ga kao snimatelja, montažera i na kraju profesionalne karijere kao šefa tehnike u HRT-ovu dopisništvu u Koprivnici. Umirovljen je 2014. kad je dopisništvo zatvoreno. Obožavao je fotografiju, koja je bila još jedan od načina da izrazi svoju kreativnost.

Tijekom Domovinskog rata bio je pripadnik IPD službe (informativno-političke djelatnosti) 117. ratne brigade Hrvatske vojske. Bojište mu nije bilo strano, o čemu svjedoče snimke kojima je dokumentirao vrijeme ratnog stvaranja Hrvatske i doprinos podravskih vojnika.

Kolega Pokec preminuo je u 65. godini od bolesti u koprivničkoj bolnici, a bit će pokopan sutra (u utorak, 29.11.2016.) u 14 sati na groblju u rodnom mu Virju.

Izvor: Facebook
Izvor: Facebook

Kolege i prijatelji opraštaju se od Dražena Pokeca na društvenim mrežama.

Ivo Čičin Mašansker je napisao: “Zbogom, dragi kolega i suradniče! Naš rad na HTV-u, Tvoj snimateljski, dodao je tv-novinarstvu domaći štih. Nikad Te neću zaboraviti!”
Martina Golčić: “Zbogom naš Dražene, naši novinarski dani na HRT uvijek će ostati zapamćeni. R.I.P.”
Miroslav Blažek Kina: “Umro je naš prijatelji u suborac. Molim vas ispratimo našeg Dražena u što je moguće većem broju.”

Izvor: Facebook.
Izvor: Facebook.
zatvori