Subota, 27. travnja 2024.

Radići obilježili Europski dan jezika

Učenici šestih razreda koprivničke Osnovne škole “Braća Radić” obilježili su proteklog tjedna Europski dan jezika.

U goste su im došli učenici i učitelji viših razreda Područne škole Podravske Sesvete te su učili i igrali se na stranim jezicima.

Na početku su goste pozdravili predstavnici koprivničkih povijesnih postrojbi te im pokazali oružja kojima su se služili u prošlosti. Slijedila je predstava “Igre prijestolja” – na hrvatski način koja ih je nakratko vratila u razdoblje srednjeg vijeka i razdoblje Žigmunda Luksemburškog i legendarne Crne kraljice.

Nakon toga, s obzirom na poveći broj učenika, nastava je nastavljena u prostoru školske sportske dvorane i održana je na hrvatskom, engleskom, njemačkom, francuskom, poljskom i španjolskom jeziku te kroz sadržaje iz povijesti i informatike.

Sve što su naučili, učenici su mogli provjeriti kroz razne igre koje su za njih osmislile učiteljice materinjeg i stranih jezika škole te vanjska suradnica za španjolski jezik.

Učenici su imali čast i da ih je posjetila i izvorna govornica iz Španjolske, studentica Silvia Jalòn Baudet s kojom su učenici mogli popričati španjolski.

zatvori