Petak, 26. travnja 2024.

IZBORI U SDP-u Androlić: Koprivnica mora imati svog kandidata za predsjednika

Povjerenik SDP-a za Koprivničko-križevačku županiju Milivoj Androlić konačno je odlučio o održavanju izbora za novo stranačko vodstvo u našoj županiji.

Iako mu je statut nalagao da se izbori održe još prije nekoliko mjeseci, on je, kako je rekao, u dogovoru s vodstvom SDP-a odlučio da to bude neposredno nakon nacionalnih stranačkih izbora: — Donio sam odluku koja će stupiti na snagu 8. prosinca. Od tada će teći svi rokovi. Prvi krug izbora za predsjednika održat će se 15. siječnja, a drugi 22. siječnja. Tjedan dana potom, 28. siječnja, imat ćemo konvenciju na kojoj će biti izabrano Predsjedništvo i Županijski odbor. Time će biti završen izborni ciklus. On traje dosta dugo, oko dva mjeseca, što je desetak dana kraće od provedbe državnih izbora — objasnio je Androlić.

Na konkretan upit o potencijalnim kandidaturama za predsjednika županijskog SDP-a, Androlić nije želio potvrditi vlastitu te ističe svoj stav da još nije vrijeme za samopromociju zainteresiranih za obnašanje ove funkcije: — Ne bih sad ni o čijim kandidaturama. Mislim da je preuranjeno istrčavati s tim. Jedan pojedinac to već čini i mislim da to nije dobro. Samopromocija i interesi SDP-a ne idu zajedno. Trebamo prvo misliti na socijaldemokraciju, a onda na sebe. Sve ostalo, što se mene tiče, nije u redu. Završimo prvo državne izbore. To nam je izuzetno važno jer moramo izabrati predsjednika i novo vodstvo SDP-a. Potom ćemo isto učiniti i za županijsku razinu. Sada to ne treba miješati. Ne bi to bilo dobro.

Androlić smatra da zainteresirani za javno isticanje svojih kandidatura trebaju pričekati početak prosinca, no: — Neću načelno govoriti o tome tko će se ili tko se treba kandidirati. No, u jedno sam siguran: koprivnički SDP treba imati svog kandidata za županijskog predsjednika.

Recimo još da su kandidature za članstvo u Predsjedništvu SDP-a Hrvatske najavili Mišel Jakšić i Mladen Kešer iz Kalnika. Od koprivničkih SDP-ovaca nekoliko ih je zainteresirano biti u Glavnom odboru stranke. To su Sandra Sinjeri, Milivoj Androlić, Dražen Pros, Tomislav Babić, Dragica Krošnjar i Željko Vugrinec, a od onih iz županije spomenut ćemo legradskog načelnika Ivana Sabolića i Velimira Pintarića iz susjednih Koprivničkih Bregi.

zatvori