Petak, 26. travnja 2024.

I dalje nema rješenja za Društveni dom u Bakovčicama

Jučerašnja sjednica koprivničkog Gradskog vijeća bila je prigoda i da HDZ-ova Emina Kovačević upozori da nadležni u Gradskoj upravi, iako su obećali, još nisu našli adekvatnu zamjenu za Društveni dom u prigradskom naselju Bakovčicama.

Podsjetila je da je gradska vlast zatvorila bakovljanski dom još 2014. godine s obrazloženjem da je riječ o opasnom i neadekvatnom prostoru, a do sada, obećanjima usprkos, nije omogućila prostor za rad tamošnjim udrugama: — Društveni dom i dalje propada, kao i sav inventar koji je unutra. Zanima me plaćaju li se za taj objekt paušalni režijski troškovi? Vatrogascima ste obećali izgradnju montažnog objekta, čija je gradnja trebala početi ovog proljeća, no za sad ništa od toga. Njihova oprema je i dalje spremljena, prema vašim riječima u neadekvatnom i opasnom prostoru. Da ne govorim da im je cisterna za vodu smještena u jednom štaglju. Što bi se dogodilo da moraju na intervenciju? — pitala je Kovačević.

Snimio Marko Posavec.
Mišel Jakšić. Snimio Marko Posavec.

Bakovljanski Društveni dom zatvoren je na temelju nalaza građevinskih vještaka i ostalih nadležnih službi, podsjetio je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić te istakao da Gradska uprava itekako radi na rješavanju ovog problema. Kad su u pitanju vatrogasci, u stalnoj su komunikaciji s gradskom Vatrogasnom zajednicom i ostalim nadležnima s kojima rade na kreiranju rješenja: — Kad pričamo o kontejnerima tu nam je vrlo važna pomoć koju dobivamo od glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske Slavka Tucakovića. Onog trenutka kad ćemo imati mogućnost staviti kontejnere na način koji zadovoljava određene standarde, mi ćemo ih postaviti u vrlo kratkom roku.

Kad su pak u pitanju aktivnosti udruga, Jakšić kaže da s njima i Mjesnim odborom redovno komunicira i da ima informacije da se sve njihove aktivnosti redovno odvijaju. No Zrinski je trg svjestan da treba riješiti probleme Bakovljanaca: — Ovih dana sa školom “Braća Radić” i ravnateljem Krešom Grgacom tražimo rješenje za djelovanje udruga unutar same škole. Kad govorimo o vatrogascima, zajedno s gradskom Vatrogasnom zajednicom i glavnim vatrogasnim zapovjednikom Republike Hrvatske ćemo naći rješenje i za to.

Bez obzira na to što Bakovljanci već dvije godine reklo bi se šute, oni strpljivo čekaju vaš odgovor, odnosno vašu pomoć, upozorila je Emina Kovačević i pojasnila da je činjenica da bakovljanske udruge za rad koriste prostor tamošnje Područne škole. No riječ je o predvorju, što nikako nije ni dovoljno ni pogodno za njihov rad, zaključila je.

zatvori