Subota, 27. travnja 2024.

Pažljivo u prometu, policija cijeli tjedan posebno nadzire ceste

Tijekom čitavog narednog tjedna, od 22. do 28. kolovoza, djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke posebno će dežurati na podravsko-prigorskim prometnicama i pritom nadzirati poštuju li vozači ograničenje brzine kretanja vozila, ali i jesu li brzinu prilagodili uvjetima na cesti.

Nepropisna ili neprilagođena brzina uzrok je svake treće prometne nesreće, ističu iz naše Policijske uprave. Dosadašnja statistika ove godine sadrži 72 prometne nesreće, a u više od polovice tih nesreća netko je ozlijeđen ili je smrtno stradao. Konkretnije, tri su osobe poginule na cesti, 16 ih je teško, a 44 lakše ozlijeđeno.

Usporede li se ti podaci s onima iz istog razdoblja prošle godine, ukupan broj prometnih nesreća manji je za 14% dok ukupan broj stradalih osoba bilježi još veći pad – 22%. No, broj prometnih nesreća s poginulim osobama i broj smrtno stradalih osoba veći je za čak 200 posto (lani je u istom razdoblju smrtno stradala jedna osoba u jednoj smrtonosnoj nesreći).

Vrijedi spomenuti i podatak kako su tijekom sedam ovogodišnjih mjeseci policijski službenici prilikom nadzora prometa sankcionirali čak 2.282 prekoračenja dopuštene brzine kretanja. Ugrubo, to je više od 10 po danu.

Zbog svega navedenoga, kako bi poboljšali stanje sigurnosti u cestovnom prometu, policijski će službenici od ponedjeljka do nedjelje pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila, kako u naseljima, tako i na otvorenim dijelovima prometnica. Uz to će, naravno, sankcionirati i sva druga gruba kršenja prometnih propisa.

zatvori