Petak, 26. travnja 2024.

FIUK #3 Prva tri rujanska dana rezervirajte za neobičnu umjetnost

Treći po redu Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta, skraćeno FIUK, održat će se od 1. do 3. rujna u Koprivnici pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i Drave.info.

Na službenim internetskim stranicama FIUK-a danas je objavljen i ovogodišnji program koji je za Dravu.info ukratko opisala Andreja Salajec iz Mamuza:

Program će ponovno biti ispunjen koncertima, predstavama i performansima. Bit će u malo blažem tonu nego prošle godine; neće biti eksplicitnijih performansa, ali i dalje smo u maniri promatranja društva oko sebe, izvlačenja margina na vidjelo i dalje smo na istim lokacijama – nećemo biti u centru grada, volimo biti na rubu.

A to su četiri lokacije – Kulturno kreativni centar Pixel, Osnovna škola Antun Nemčić-Gostovinski, dvorište Muzeja grada Koprivnice i MMC Kugla. Na FIUK se vraćaju Gildo Bavčević i Udruga DADAnti koji će u Koprivnici gostovati po treći puta. Bavčević je multimedijalni umjetnik, autor performansa, video performansa, video instalacija, kratkih filmova i dizajna zvuka koji u svojim radovima koristi svoje tijelo u svrhu kritike vrijednosnih obrazaca suvremenog društva, ali i upozorenja na pokornost i neznanje kao osnovne pokretače tih obrazaca.

DADAnti, čiji su sačinjeni od nekoliko performansa koji se izvode u nizu i u kojima sudjeluje i do 10 članova udruge, u Koprivnici će se boriti poezijom na biciklima, teatralizirat će prezaduženost građana i plesat će balet. Osim avangarde, DADAnti sa sobom donose međunarodnu izložbu mail-arta na kojoj svoje radove izlažu i koprivnički DADAsrednjoškolci.

Tu je i predstava “Mala poduzetnica u velikoj blokadi” Romane Rožić i Ane Katulić, interaktivni performans “Nevidljiva ljepota” Filipa Borellija i komična tragedija “Hamletov posljednji uzdah”.

Za glazbeni dio programa pobrinut će se GentlemanTribal Jam OrchestraDaliborovo Granje###Them Moose Rush.

Detaljnije o cijelom programu možete pročitati na internetskim stranicama FIUK-a.

Spomenimo i da Mamuze traže volontere koji bio dio ovog ljeta voljeli provesti znojeći se, kako same kažu, iz razloga poznatih samo FIUK-ovim dizajnerima i organizatorima i družeći se s umjetnicima i umjetnicama. Svi zainteresirani mogu se javiti na Facebook stranicu FIUK-a, gdje se mogu pratiti i ostale informacije vezane uz festival i sam program.

Na priloženim poveznicama možete se prisjetiti i kako je to izgledalo prošle godine:

http://drava-info.hr/2015/09/poceo-je-fiuk/

http://drava-info.hr/2015/09/druga-vecer-fiuka/

http://drava-info.hr/2015/09/xena-zupanic-i-one-step-away-zakljucili-drugi-fiuk/


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori