Petak, 26. travnja 2024.

Legrad i Sokolovac uskoro će biti bogatiji za nove osnovne škole

Radovi na gradilištima osnovnih škola u Sokolovcu i Legradu su pri kraju.

Uvjerili su se u to i županijski čelnici koji su zajedno s predstavnicima izvođača radova obišli škole. Evo što je izjavio župan Darko Koren:

Treba istaći da su to investicije koje gradimo vlastitim sredstvima. Poznato je da trenutno ne postoji nikakva druga mogućnost za izgradnju takvih objekata. Prepoznali smo da su to dva objekta i dvije škole najnužnije na našoj listi prioriteta. Sukladno Planu investicija krenuli smo još prije četiri godine i nadamo se da će učenici ove jeseni, s početkom nove školske godine, početi koristiti ove nove prostore.

Važno je spomenuti da je u izgradnju 17 milijuna kuna vrijedne nove škole u Legradu dosad uloženo više od 14 milijuna, a Županija je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za tu namjenu dobila 470.000 kuna. U dogradnju Osnovne škole u Sokolovcu i izgradnju sportske dvorane uloženo je 8 od procijenjenih 12 milijuna kuna. Županija je ove investicije financirala novcem iz svojih izvornih prihoda, više su puta isticali u Nemčićevoj.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija.
Izvor: Koprivničko-križevačka županija.
zatvori