Četvrtak, 2. svibnja 2024.

NOVI ROTOR U četvrtak počinju radovi na dijelu Peteranske ceste

Radovi na rekonstrukciji dijela Peteranske ulice u Koprivnici počinju u četvrtak, 14. srpnja, glasi obavijest koja nam je upravo stigla iz Gradske uprave.

Kao što smo već najavili, obnovit će se dio Peteranske ceste od spoja s Ulicom Mihovila Pavleka Miškine i raskrižja s Ulicom Čarda prema sjeveroistoku u smjeru Peteranca, u dužini od 350-ak metara u smjeru Peteranca, sve do drugog ulaza u Kampus. Tamo će biti izgrađen novi kružni tok prometa vanjskog radijusa od 18 metara. Osim krakova Peteranske ceste, na rotor će se spajati i prometnica koja vodi u Kampus te buduća prometnica koja će spojiti Peteransku cestu i Čardu.

Što se tiče same Peteranske, projektom će biti obuhvaćena rekonstrukcija kolnika ulice i postojeće staze uz Kampus te izgradnja nove pješačke staze s uređenjem kolnih prilaza uz suprotni, zapadni rub ulice. Prometnica će biti široka 7 metara s dvije vozne trake te pješačko-biciklističkom stazom širine 2,8 metara uz Kampus, kao i pješačkom stazom širokom 1,6 metara sa suprotne strane ulice. Obje će staze od kolnika biti odvojene zelenim pojasom.

Osim navednoga, u sklopu zahvata će se u duljini cijelog zahvata izgraditi i oborinska kanalizacija.

S obzirom na to da se Peteranska cesta nalazi na državnom koridoru (D-41) i spada u nadležnost Hrvatskih cesta, sporazumom između Hrvatskih cesta i Grada Koprivnice utvrđeno je da će investitor radova na rekonstrukciji Peteranske ceste biti Hrvatske ceste, dok će Grad Koprivnica sufinancirati izvođenje radova na izgradnji oborinske odvodnje i pješačko-biciklističkih staza. Također, Grad Koprivnica će provesti i financirati prilagodbu javne rasvjete prilikom izgradnje novog rotora te izgradnju kabelske kanalizacije u dijelu zahvata.

Budući da tijek prometa tijekom izvođenja radova nije moguće osigurati adekvatnim okolnim prometnim pravcima, rekonstrukcija Peteranske izvodit će se uz propuštanje prometa u fazama. Na gradilištu će se postaviti sva potrebna prometna signalizacija. Promet će biti usporen, ali siguran.

Izvođač radova bit će koprivnički Koming, a njihova ukupna vrijednost iznosi 2,6 milijuna kuna.

Ugovoreno vrijeme radova je tri mjeseca, ali je podložno promjenama zbog vremenskih uvjeta.

zatvori