Petak, 26. travnja 2024.

ŽNL Drava slavila u Kunovcu, Drnje prvak Druge lige

Iza nas je još jedan zanimljivi vikend u Županijskim ligama. Nakon Prve dobili smo prvaka i u Drugoj ligi. Tomislav iz Drnja je i matematički osigurao prvo mjesto uvjerljivom pobjedom nad Miklinovcom rezultatom 6:1 i još jednim kiksom Ferdinandovca koji je odigrao u Bregima 2:2. No, krenimo redom.

Program Prve lige počeo je još jučer utakmicom u Cvetkovcu gdje je Tehničar razbio Mladost iz Kloštra Podravskog rezultatom 9:1. Pokazali su Cvetkovčani još jednom da u ovoj ligi nemaju pravog konkurenta. Nedjeljni program započeo je utakmicom u Goli gdje su sat vremena prije ostalih Fugaplast i Osvit podijelili bodove rezultatom 2:2.

U Sesvetama je legradski Graničar osvojio nova tri boda i produbio krizu Drave koja će do zadnjeg kola voditi veliku bitku s Panonijom za ostanak u ligi. Peterančani su pak na svom terenu poražani od molvarske Mladosti koja je ovom pobjedom gotovo osigurala ostanak u ligi. Bratstvo je na svom terenu poraženo od novigradske Drave rezultatom 2:0, Prekodravac je bio bolji od Tomislava s 2:1, a Križevci su nova tri boda osvojili u Ivancu uvjerljivom pobjedom 3:0.

Drnjanski Tomislav novi je prvak Druge županijske lige. Danas su bili uvjerljivi protiv Miklinovca rezultatom 6:1. Njihov najbliži konkurent, Ferdinandovac, odigrao je 2:2 u Bregima i tako izgubio sve šanse da barem zaprijeti Drnjančanima u zadnja tri kola. Viktorija i Hrvatski bojovnik su odigrali bez pobjednika 1:1 baš kao i Omladinac i Tehnika. Starigrad je nakon nekoliko lošijih susreta uspio doći do nova tri boda. Slavili su u Gotalovu s 2:1. Hlebinska Lipa u dvoboju s Mladosti iz Sigeca slavila rezultatom 3:1, a najlakši posao danas sigurno su imali igrači Reke koji nisu ni morali izaći na teren kako bi osvojili bodove jer se igrači Poleta nisu pojavili na utakmici.

Prva ŽNL – 22. kolo

Cvetkovec: Tehničar 1974 – Mladost (Kloštar Podravski) 9:1
Gola: Fugaplast – Osvit 2:2
Ždala: Prekodravac – Tomislav (Sv. Ivan Žabno) 1:0
Podravske Sesvete: Drava – Graničar (Legrad) 0:1
Kunovec: Bratstvo – Drava (Novigrad Podravski) 0:2
Koprivnički Ivanec: Sloga – Križevci 0:1
Peteranec: Panonija – Mladost (Molve) 0:1

Druga ŽNL – 22. kolo

Vojakovac: Viktorija – Hrvatski bojovnik 1:1
Glogovnica: Polet – Reka – Polet nije došao
Gotalovo: GOŠK – Starigrad 1:2
Sigetec: Mladost – Lipa 1:3
Koprivnički Bregi: Mladost – Ferdinandovac 2:2
Herešin: Omladinac – Tehnika 1:1
Drnje: Tomislav – Miklinovec 6:1

zatvori