Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Sportske igre mladih oduševile školarce, evo tko su pobjednici

Jubilarne 20. Sportske igre mladih održane su danas u Koprivnici. Mnoštvo osnovnoškolaca okupiralo je Zrinski trg i pokazalo svoje vještine u graničaru. Oni koji su se natjecali dali su sve od sebe, a njihovi kolege iz razreda koji nisu sudjelovali u igrama glasno su ih bodrili.

Završnicu u Splitu današnjim su rezultatima osigurale ekipe Next Level iz 4. razreda OŠ “Braća Radić” i Katastrofa iz 2. razreda OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”. Planirana utrka na 60 metara odgođena je zbog kiše i održat će se naknadno pod sigurnim krovom dvorane.

Izvršni direktor Sportskih igara mladih Tihomir Gudić ponosan je na svih dvadeset godina rada:

Na samom početku ovih Igara moram se zahvaliti, ponajviše, djeci. Bez njih ove Igre ne bi imale smisla. Dvadeset godina ponosni smo i sretni, dvadeset godina neprekidnog rada. To je nestvarno, ali istinito. Svrha je zapravo maknuti djecu s ulica tijekom ljetnih praznika, kada se njima nitko ne bavi, da ih maknemo od negativnih trendova kojih je sve više te da ih usmjerimo u sport i na sportska borilišta.

Zamjenica gradonačelnice Melita Samoborec osim u sportskom smislu Igre gleda i puno šire, kao poligon za odgoj i zdravo odrastanje djece:

Mi svi znamo da je Koprivnica izrazito sportski grad. Uz njegovanje vrhunskog sporta, po čemu smo poznati, nogometa i rukometa, izuzetno mi je zadovoljstvo da mnogo truda i svega drugoga ulažemo i u ovakav, amaterski sport. Najiskrenije se nadam da će se ovi naši mladi Koprivničanci pretvoriti u zdrave ljude koji će biti na dobrobit svih naših građana, a upravo ovakvim akcijama koje razvijaju društvene vrijednosti, oni to i rade.

Ukupno će se oko pet tisuća djece u deset sportova boriti za završnicu Igara u Splitu koja starta početkom srpnja i traje sve do sredine kolovoza, a pobjednike čeka regionalna završnica u kojoj će snage odmjeriti s vršnjacima iz susjedne Bosne i Hercegovine te Srbije.

zatvori