Petak, 26. travnja 2024.

ŽNL: Osvit slavio u derbiju, u Drugoj ligi momčadi s vrha ostvarile pobjede

Početak nastavka prvenstva Prve i Druge županijske nogometne lige donio je pregršt zanimljivih susreta i rezultata. Krenimo redom.

Derbi kola Prve lige igrao se u Đelekovcu gdje su snage odmjerili Osvit i Graničar iz Legrada. Domaći su otvorili susret na najbolji mogući način i poveli 2:0 već 7. minuti. Prvi gol bio je autogol golmana Ružića, a drugi je pao nakon sjajnog udarca Paradžika izvan 16 metara. Bio je to rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme. U drugom poluvremenu padali su golovi, ali i crveni kartoni. Za Đelekovec su golove zabili Drvarić i Petak, a za Legrad Vađun. Iako je Legrad pokušavao doći do pozitivnog rezultata, dva crvena kartona ugasila su im svaki nadu. Konačan rezultat utakmice bio je 4:1.

U derbiju začelja snage su odmjerili Kunovec i Peteranec. Trener gostiju Blažek najavljivao je pobjedu, a njegovi igrači to su i ispunili. Rezultat na poluvremenu bio je 0:0, a u nastavku utakmice Peterančani su došli do tri boda golovima Budoša i Kovačeka.

U ostalim susretima Fugaplast je u veoma zanimljivoj utakmici pobijedio Kloštrane rezultatom 3:2, a Mešnjakova Drava došla je do tri boda pogotkom Maurovića u Sv. Ivanu Žabnu. Prekodravac i Križevci podijelili su bodove rezultatom 0:0, a Molve su pod vodstvom novog trenera Jagića odnijele tri boda iz Sesveta.

Prva ŽNL – 14. kolo

Cvetkovec: Tehničar 1974. – Sloga 4:2
Đelekovec: Osvit – Graničar (Legrad) 4:1
Sv. Ivan Žabno: Tomislav – Drava (Novigrad Podravski) 0:1
Gola: Fugaplast – Mladost (Kloštar Podravski) 3:2
Ždala: Prekodravac – Križevci 0:0
Podravske Sesvete: Drava – Mladost (Molve) 1:4
Kunovec: Bratstvo – Panonija 0:2

DRUGA ŽNL

U Drugoj ligi su sve momčadi s vrha ostvarile pobjede. Drnje je u lokalnom derbiju slavilo protiv Sigeca rezultatom 3:0, Tehnika je slavila protiv Poleta 1:4, a Ferdinandovac je na teškom gostovanju u Vojakovcu odnijela tri boda rezultatom 1:3. Čmela i njegovi Bregi nisu uspjeli izaći iz bodovnog minusa, izgubili su od Herešina 2:0. Prvu pobjedu u nastavku prvenstva ostvario je Miklinovec pogotcima Kesera i Šarlije protiv GOŠK-a u Gotalovu rezultatom 2:1. Starigrad i Reka svoje su bodove osvojili protiv Hrvatskog bojovnika i Hlebina rezultatima 4:1 i 3:0.

Druga ŽNL – 14. kolo

Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – Starigrad 1:4
Reka: Reka – Lipa 3:0
Vojakovac: Viktorija – Ferdinandovac 1:3
Glogovnica: Polet – Tehnika 1:4
Gotalovo: GOŠK – Miklinovec 1:2
Sigetec: Mladost – Tomislav (Drnje) 0:3
Koprivnički Bregi: Mladost – Omladinac 0:2

Treća ŽNL grupa Koprivnica – 11. kolo

Bolfan: Tehničar 1974. – Zagorec 6:0
Zablatje: Udarnik – Sabarija 3:2
Rasinja: Rasinja – Rudar (Botinovec) odgođeno
Koprivnica: Močile – Jedinstvo 1:0
Podravska Selnica: Drava – Podravec 2:5

Treća ŽNL grupa Križevci – 11. kolo

Miholec: Ratar – Dragovoljac 2:1
Sokolovac: Sokol – Mladost (Carevdar) 0:3
Križevci: Radnički – Ruševac 6:0
Bočkovec: Kalnik – Prigorje 3:0
Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Mladost (Veliki Raven) 2:0

zatvori