Petak, 26. travnja 2024.

Mladi koprivnički rukometaši osigurali prolaz u završnicu državnog prvenstva

Mladi rukometaši Koprivnice Hangar 18, dječaci rođeni 2004. i mlađi, plasirali su se u završnicu Prvenstva Hrvatske pobjedom protiv izravnog konkurenta Čakovca. Veselje, osmjesi i skandiranje “Idemo na Državno!” zorno su prikazali koliko je ovo ostvarenje značilo našim mladim rukometašima.

Kako bi osigurali završnicu Koprivničancima je bila potrebna pobjeda protiv Čakovca s više od jednog gola razlike. Od samog početka, koncentriranom i agresivnom obranom, naši dečki su dolazili do lakih pogodaka iz kontri i polukontri i tako na poluvrijeme otišli s prednošću 7:4. A u drugom poluvremenu, rapsodija. Shvatili su mladi igrači kakva im se šansa pružila i odlučili su ju objeručke zgrabiti. Golovi su padali kao na traci, a sirena za kraj utakmice se oglasila pri rezultatu 21:9.

– Pohvalio bih sve naše igrače koji su danas ostavili srce na terenu. Odigrali su najbolju utakmicu sezone i to baš u najbitnijem trenutku. Obrana, napad, ponašanje… sve je funkcioniralo odlično. Svi igrači su igrali te su dali svoj doprinos ovom rezultatu – rekao nam je trener Koprivničanaca Antonio Pranjić koji je pohvalio i navijače koji su davali glasnu podršku od početka do kraja utakmice.

Iako do kraja lige naši rukometaši imaju još jedno kolo, završnica – koja bi se trebala igrati krajem travnja u Umagu – je osigurana. Prije zadnjeg kola rukometaši pod vodstvom trenera Pranjića, u srijedu, odlaze na četverodnevni međunarodni turnir u Rovinju koji će poslužiti kao odlična priprema za završnicu.

RK Koprivnica – Hangar 18 – MRK Čakovec 21:9 (7:4)

Igrali su: Canjuga, Sinjeri, Šoštarić, Sinković, Veh, Kovačić, Miklošić, Evačić, Jadan, Janeković, Mikačić, Filipović, Pranić, Hemetek, Jukić. Trener: Antonio Pranjić.

zatvori