Četvrtak, 25. travnja 2024.

Rasprava o cijeni dnevne karte za parkiranje ipak tek u siječnju

Koprivničko Gradsko vijeće u ponedjeljak ipak neće raspravljati o izmjeni cijene dnevne parkirne karte.

Uvrštenje izmjene Odluke u dnevni red predložio je laburist Darko Tetec koji je tako želio privesti kraju godinu dana dugu raspravu o neopravdano visokoj kazni za neplaćanje parkiranja. Umjesto trenutnih 80, Tetec, ali i oporbeni HDZ i HSS smatraju da bi kazna za neposlušne vozače mogla iznositi maksimalno 30 kuna. To je naime cijena parkiranja u prvoj zoni tijekom svih 10 sati, koliko se dnevno naplaćuje parkiranje u Koprivnici.

Laburist Tetec nam je rekao da će rasprava s izmjenom Odluke o parkiranju vjerojatno biti na dnevnom redu sjednice koja će biti održana sredinom siječnja iduće godine. Naime, obveza je Gradske uprave da propisno predložene odluke uvrsti u dnevni red sjednice Gradskog vijeća u roku od 30 dana.

Mi samo možemo podsjetiti da je Grad s koncesionarom Koprivnica parkingom lani sklopio petogodišnji ugovor. Za njegovu promjenu, što dio gradskih vijećnika, a onda valjda i građana traži, prvo treba obaviti razgovore. Moglo bi se naime dogoditi da, ukoliko gradska vlast doista zatraži pojeftinjenje kazne za neplaćanje parkiranja, koncesionar zatraži smanjenje koncesije koju plaća Gradu.

zatvori