Koprivničanci se odazvali besplatnim savjetima Pravne klinike

0
1084
Snimio Marko Posavec.
Koprivničanci su pokazali veliku zainteresiranost za besplatnu pravnu pomoć koju su im danas ponudili studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Radi se o projektu Pravna klinika, koja u prvom redu pruža pravne savjete, a u sklopu kojeg studenti prava jednom mjesečno posjećuju Koprivnicu.

Toni Storić jedan je od studenata koji je danas pomagao građanima u snalaženju u pravnim postupcima, a mi smo ga pitali s kojim problemima im se Koprivničanci najčešće obraćaju.

Sa svakakvim problemima se javljaju. Mi djelujemo tako da imamo šest grupa i bavimo se raznim predmetima, od zaštite prava pacijenata, zaštite prava svjedoka, žrtava, razni raskidi ugovora iz građanskog prava, onda zahtjevi za nekakvim upravnim dozvolama i sličnim stvarima.

Toni Storić. Snimio Marko Posavec.
Toni Storić. Snimio Marko Posavec.

Toni nam je rekao i koja je daljnja procedura nakon što im se građani obrate i koliko je vremenski potrebno da bi dobili odgovor.

Ovisi od predmeta do predmeta. Lakši i kraći predmeti su opće pravne informacije u kojima navodimo samo članke zakona koje da si stranke pogledaju i pomoću kojih mogu riješiti svoj predmet. Za takve predmete nam treba uglavnom tjedan dana. Za pravna mišljenja, koja su detaljnija objašnjenja, nekakav rok je do mjesec dana. Zna se naći i neki teži predmet koji zahtjeva veće savjetovanje i često ima nekakvih ispravljanja kako bi se što točnije riješio predmet pa se zna i odužiti.

Rad studenata provjeravaju profesori i mentori te nakon toga studenti kontaktiraju stranke i savjetuju ih kako da dalje postupaju.

Sljedeći posjet studenata Pravnog fakulteta Koprivnici zakazan je za 16. prosinca.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
ŠALJI DALJE